Országút
Kiemelt

Vas Blanka remekül hajrázva negyedik a Vuelta második szakaszán

A csapatidőfutamot követően Orihuela és Pilar de la Horadada között egy 105.8 kilométeres etappal folytatódott a női Vuelta a Espana. A penzum második felében kisebb-nagyobb emelkedők váltották egymást, bár hivatalosan mindössze egyetlen negyedik kategóriás meredek, a Puerto de San Miguel de Salinas (4. kategória, 7 kilométer, 1,3%) nehezítette a kerekesek előrehaladását.

A nap elején egy négy fős elmenés próbálkozott, ám sorsuk már a támadásuk pillanatában megpecsételődött. A szakasz végéhez közeledve Vas Kata Blanka is sokat mutatta magát a mezőny elejében, majd egy hosszabb lejtmenetet követően jött a minimálisan emelkedő utolsó két kilométer, ahol a magyar kerékpáros a holland Charlotte Kool (Team DSM) kerekét választotta.

A hajrát az amerikai Chloe Dygert (Canyon // SRAM Racing) nyitotta meg, aki igazából nem is sprintelni, hanem támadni próbált. Végül a holland Kool bizonyult a leggyorsabbnak honfitársa, Marianne Vos (Jumbo-Visma), illetve Dygert előtt, míg Vas Kata Blanka a remeknek mondható negyedik helyen ért célba, ezzel huszonöt UCI világranglista pontot szerezve.

Az összetett versenyben Vos állt az élre, előnye mindössze egyetlen másodperc Dygert előtt, míg Blanka a 17. (+ 20 mp) helyre lépett előre.

EREDMÉNY

A női Vuelta Elche de la Sierra és La Roda között egy hasonlóan a gyorslábúaknak kedvező, 157.8 kilométeres etappal folytatódik. 

'Fel a tetejéhez' gomb