Országút

UCI világranglista pontokkal gazdagodott Zsankó Petra

A spanyol Massi-Tactic kerékpárosa a reVolta egynaposán remekelt.

A közelgő női Vuelta a Espana egyik fontos felvezetőversenye volt az 1.1-es besorolású reVolta, melynek keretében Sant Cugat de Vallés környékén 126,9 kilométert, no meg három kategorizált emelkedőt – Coll de Castellbisbal (2. kat., 8,6 km, 2,7%), Port d’Ullastrell (2. kat., 10,4 km, 2,9%) és Alt de la Creu d’Aragall (1. kat, 5,6 km, 5,9%) – kellett leküzdenie a kerékpárosoknak.

A viadal nehézségeit jól tükrözi, hogy végül mindössze harmincnyolcan jutottak el a célig, közte a Massi-Tactic kontinentális sor magyar kiválósága, Zsankó Petra is, aki az előkelő 21. (+ 6:48) helyen végzett, ezzel három UCI világranglista pontot szerezve. A győzelmet a brit Claire Steels (Israel-Premier Tech Roland) érdemelte ki, míg a dobogó másik két fokára a német Clara Koppenburg (Cofidis) és az ausztrál Josie Talbot (Cofidis) fért oda. A Massi Tactic csapatából csak az orosz Valeria Valgonen szerepelt Petránál előkelőbben, a szentpétervári kerekes a hetedik helyen zárt.

Az előzetes tervek szerint Zsankó Petra nem lesz ott a május 1-jén kezdődő Vueltán, ellenben a Team SD Worx bringása, Vas Kata Blanka rajthoz áll a hétnapos megmérettetésen.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: Massi-Tactic UCI Women's Team
'Fel a tetejéhez' gomb