MTB XC

Családokra épít a hétvégén induló MTB Challenge sorozat

Április 29-én a Mátrából Parádsasváron indul az eBike.hu MTB és terepfutó Challenge. A sorozat 6 állomásán úgy lett kialakítva az időrend, hogy a szülők – mint kísérők – gyerekekkel közösen teljesíthetik a mini-családi távot (10 km), majd kis pihenőt követően, akár a MTB maraton vagy a KLND Gravel valamely távját teljesíthetik a kihívásokat kedvelők…

2023-ben folytatódik a MTB és terepfutó Challenge áprilistól szeptemberig minden hónapban egy futam vár a versenyzőkre! Egyre többen a 10 km-es futással indítják a napot, majd még bringára is pattannak, hogy teljesítsék a kb. 30 vagy 60 km-es bringatávot… Elsősorban a családokat szeretnék megszólítani és a rendezvényekre invitálni, hiszen a legfontosabb szempont, hogy minden korosztály jól érezze magát és megtalálja a neki legmegfelelőbb versenyszámot.

A start/cél terület kiemelt figyelmet kap azáltal, hogy ott a hosszú táv áthalad, ezáltal a versenyzők számíthatnak frissítőre, a szurkolók, családok biztatására, valamint számos kísérő programnak is a helyszíne. 2023-ban már három  KLND Gravel futam is csatlakozik a sorozathoz Vártesboglár, Visegrád, Somoskőújfalu helyszíneken.

BIKECHALLENGE.HU

Sorozat állomásai

Forrás
Fotó: Bak Ferenc
'Fel a tetejéhez' gomb