MTB

Ismét gyűltek a hegyikerékpáros világranglista pontok

Ausztriában, Horvátországban, Szerbiában és Szlovákiában is szép számmal versenyeztek magyarok.

A mögöttünk hagyott hétvége legnagyobb presztízzsel bíró versenye az osztrák Ötztaler Mountainbike Festival és UCI Junior Series volt, amely kiemelt kategóriás, azaz HC besorolással szerepelt a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség versenynaptárában.

A junior lányoknál Greman Szonja a 23. helyen zárt, ezzel három világranglista pontot gyűjtve, míg Bruchner Regina 31. lett. Az ifjúsági korú fiúknál Takács Zsombor kiváló teljesítményt nyújtva, az előkelő nyolcadik helyen ért célba, amiért huszonhét pont járt – Vas Barnabás pedig ugyancsak remekül kerékpározva a 13. (16 UCI pont) helyen zárt. Az elit rajtokban nem volt magyar érdekeltség.

Eközben Horvátországban a C1-es kategóriás MTB Croatia Cup – Vodice viadalának elit női versenyén Bokros Csenge Anna harmadikként ért célba, ezzel harminc világranglista pontot kasszírozva, miközben a férfi elitben Horvát Áron Mihály volt érdekelt, ő a 21. helyen végzett.

Szlovákiában egy ugyancsak C1-es versenyt rendeztek Turieckap XCO néven, itt szintén a női elitben született remek magyar eredmény, miután Schmidel Regina a nyolcadik helyet kaparintotta meg, ezzel tizennégy ranglista pontot gyűjtve.

Végül, de nem utolsósorban Szerbiában is szépen gyűltek a pontok, a Petrovaradin Fortress MTB úgyszintén C1-es kategóriás megmérettetésén a junior fiúknál Kiss Vince Dániel a negyedik, míg Magyar Bendegúz az ötödik helyet csípte el, ezzel tizennégy, illetve tizenkét UCI ponttal gazdagodva. A női elitben Oravecz Lora kilencedik lett, ez tizenkét pontot ért, míg a férfi elitben Palumby Zsombor negyedikként ért célba, ezzel huszonöt pontot hozva saját maga és a nemzet számára – itt Borsos Benedek és Gerely Attila is pontszerző helyen zárt a 11. (8 UCI pont) és a 14. (2 UCI pont) pozícióban.

EREDMÉNYEK

Ötztaler Mountainbike Festival + UCI Junior Series XCO Turieckap XCO Petrovaradin Fortress MTB Cup 2023 MTB Croatia Cup – Vodice

Forrás
Fotó: Bruchner Regina FB
'Fel a tetejéhez' gomb