Országút

Ezúttal nem jött ki a lépés a Jumbo-Visma számára

Valter Attila a harmincadik helyen zárta az Amstel Gold Race klasszikusát.

Ötvenhetedik alkalommal rendezték meg Hollandiában az Amstel Gold Race viadalát, amely a kockaköves egynaposokat követően az ardenneki klasszikusok első bástyája. A 253,6 kilométeres penzum nem kevesebb, mint harminchárom fallal rémisztgetett. Az utolsó húsz kilométeren a Cauberg, a Geulhemmerberg és a Bemelerberg hármasa hívatott dönteni a győztes személyéről. A viadal egyik titkos favoritjaként, magáért versenyezve állt rajthoz a megmérettetésen a magyar bajnok, Valter Attila (Jumbo-Visma).

A rajtot követően szinte azonnal megindultak az akciók, mígnem egy hét fős sor lépett el, akiket azonban viszonylag hamar, mintegy bő száz kilométerre a céltól utolértek. Nem sokkal később egy tizenegy fős csoport lépett el, benne olyan nevekkel, akik a végső győzelemre is esélyesek voltak.

Eközben Valter Attila, valamint a Jumbo másik kiemelt embere, a belga Tiesj Benoot a főmezőnyben tempóztak egészen addig, amíg bő ötven kilométerre a céltól egy bukás szaggatta szét a pelotont, melynek kapcsán a magyar bajnok egy hátsóbb csoportba került, amely szűk fél perces hátrányból próbált meg felérni a második sorra, sikertelenül.

A versenyt végül mondhatni a papírformának megfelelően a szlovén Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) nyerte, Valter pedig még így is az előkelőnek mondható 30. helyen ért célba, ezzel húsz UCI világranglista pontot gyűjtve.

A javítási lehetőségre sem kell túl sokat várni, hiszen az ardenneki klasszikusok közül április 19-én a Le Fleché Wallon, míg 23-án a Liege-Bastogne-Liege következik. Természetesen Valter Attila mindkét viadal rajtjánál ott lesz.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb