Országút
Kiemelt

Vingegaard sikere a Baszk Körön, Valter Attila 13. lett

Véget ért a Baszk Körverseny, melynek összetettjét a dán Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) nyerte, miközben csapattársa, a mezőny egyetlen magyar kerékpárosa, Valter Attila ugyancsak remekelt, s végül az előkelő tizenharmadik helyen zárt.

Ismét remek teljesítménnyel rukkolt ki a hatszakaszos Baszk Körversenyen a holland Jumbo-Visma csapata, melynek keretében a Tour de France-győztes Jonas Vingegaard mellett a magyar bajnok, Valter Attila is ott volt. A dán kerékpáros semmit sem bízott a véletlenre, csapattársai segítségével három etapot is megnyert, így végül magabiztosan diadalmaskodott az összetettben két spanyol, Mikel Landa (Bahrain-Victorious) és Ion Izagirre (Cofidis) előtt.

Valter Attila szinte minden egyes nap az utolsó embere volt Vingegaard-nak, így sokat láthattuk a képernyőn, rengeteget dolgozott, miközben ő maga is remek helyen zárt, hiszen a végelszámolásnál tizenharmadik lett, ami nem kevesebb, mint negyven UCI világranglista pontot hozott a konyhára.

“Bármeddig húznám a mezőnyt, csak hogy láthassam Jonas Vingegaard-ot ellépni a végén. Ismét volt egy tervünk, amit sikerült maximálisan kivitelezni. Élvezet ezzel a csapattal együtt dolgozni és külön öröm, hogy a saját formámra sem lehet panasz” – mondta Attila még a verseny harmadik szakaszát követően.

Persze Jonas Vingegaard sem hagyta szó nélkül a csapattársaitól kapott segítséget.

“Még egyszer nagyon köszönöm a csapattársaimnak, akik egész héten fantasztikus munkát végeztek. Attilával és Stevennel kontrolláltuk a versenyt. Korábban is voltak már jó eredményeim Baszkföldön, de összetettet nyernem nem sikerült, így ez a győzelem még inkább különlegessé teszi ezt a sikert” – vélekedett a viadalról Vingegaard.

Valter Attilát legközelebb az ardenneki klasszikusokon láthatjuk, amely április 16-án az Amstel Gold Race viadalával kezdődik.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb