Országút

Ismét UCI pontokkal gazdagodott Kusztor Péter

Kiválóan kezdte a 2023-as idényt a ProTeam Novo Nordisk magyar kiválósága, Kusztor Péter, aki a Ruandai Körversenyen elért összetettbeli kilencedik helyét követően a Benelux államok felé vette az irányt. A belga Nokere Koerse macskaköves, úgymond félklasszikusát immáron 77. alkalommal rendezték meg, az 1.Pro besorolású egynapos pedig ezúttal sem okozott csalódást. A viadal első 160 kilométere viszonylag nyugodt tempóban zajlott, hogy aztán az utolsó 35 kilométer a hektikusságával rázza fel a mezőnyt. A mindent eldöntő körözésre beérve bizakodó volt a csapat, hiszen a sprinter Andrea Peron mellett még Matyas Kopecky és Kusztor Péter is ott volt, ám a folyamatos kisebb-nagyobb bukások révén végül nem sikerült kiemelkedő eredményt elérniük, a korábbi kétszeres magyar bajnok a 39. (+ 25 mp) helyen ért célba, ezzel három UCI világranglista pontot szerezve.

“Az eltervezett taktika szerint dolgoztunk, ám a verseny vége túlságosan is kaotikusra sikeredett. Előbb Matyas és Péter került bele egy bukásba, majd két kilométerre a céltól Andrea is hasonlóan járt, ezzel pedig elúsztak az esélyeink. Ellenben fontos az, ahogyan versenyeztünk, hiszen erre építhetünk a soron következő Breden Koksijde Classic előtt” – mondta a versenyt követően Gennagyij Mihajlov sportigazgató.

A Nokere Koerse viadalát végül a papírformának megfelelően, az aktuális belga bajnok, Tim Merlier (Soudal-Quick-Step) nyerte.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb