Országút
Kiemelt

A Tirreno-Adriaticón segítőként tündökölt Valter Attila

A Jumbo-Visma magyar kiválósága kulcsszerepet játszott Primoz Roglic a Tirreno-Adriaticón aratott sikerében.

A Strade Bianche klasszikusán elért káprázatos ötödik helyét követően, március 6. és 12. között egy újabb WorldTour-viadalon, a hétszakaszon Tirreno-Adriaticón állt rajthoz Valter Attila. A Jumbo-Visma csapata az aktuális magyar bajnok mellett Primoz Roglic, Tiesj Benoot, Koen Bouwman, Wilco Kelderman, Wout van Aert és Dylan van Baarle hatosát nevezte a megmérettetésre, egyértelműen leosztva a szerepeket, hiszen a kapitány a háromszoros Vuelta a Espana-győztes, szlovén Roglic volt. A rajtnál hazánkat képviselve Attilán kívül az EOLO-Kometa magyar bringása, Fetter Erik is felsorakozott.

Az első etap az időfutam-specialistáknak kedvezett, így a talján Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) ragadta magához a kezdeményezést, akitől két a sprintereknek kedvező szakasz után a német Lennard Kamna (BORA-hansgrohe) vette át az összetett éllovasának járó kék trikót, bár tegyük gyorsan hozzá, hogy a tortoretói emelkedős befutó alkalmával már a Jumbo alakította a történéseket, minek eredményeképpen Roglic meg is nyerte a penzumot. Másnap Fonte Lardinában ismét a szlovén versenyző győzött – immáron az összetettben is az élre állva –, a nap érdekességeként Fetter Erik került elmenésbe, egészen pontosan 113 kilométert töltött szökésben.

A Jumbo-Visma a továbbiakban sem lassított, Attila rengeteget dolgozott, Roglic pedig meghálálva ezt nyert még egy szakaszt, na meg az összetettet mellett a sprint és a hegyi trikót is hazavitte. Valter Attila a végelszámolás 37. (+ 17:26) helyén zárt, ezzel tíz UCI világranglista pontot szerezve – míg Fetter Erik a 101. (+ 59:36) lett.

“Csodás hetet töltöttem a Jumbo-Visma csapatával a Tirreno-Adriaticón. Nagyon élveztem ezt a kemény versenyt a srácokkal és hálás vagyok nekik, hogy miattuk jobb versenyzővé válok, miközben természetesen megnyerünk mindent, amit csak tudunk” – írta Attila az egyik közösségi média oldalán.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb