Országút
Kiemelt

Valter Attila ötödik a 17. Strade Bianchén!

Valter Attila remek versenyzéssel ötödik helyen végzett a 17. Strade Bianche egynapos WorldTour versenyen, ahol a Jumbo-Visma csapat egyik kapitányaként indult.

A fehér poros, köves útjairól elhíresült tavaszi klasszikust, 45 km hosszú szóló után Tom Pidcock nyerte, az Ineos kerékpárosa egyben a viadal első brit győztese is lett. Valter mai eredménye 180 UCI pontot is hozott a nemzetnek. Fetter Erik (Eolo-Kométa) a 73. pozícióban ért célba, 9.25 hátrányban.

A nap elején hárman kerültek szökésbe, Sven Erik Bystrøm (Intermarché-Circus-Wanty) és Alessandro De Marchi (Israel Premier Tech) mellé a mai legfiatalabb induló, Ivan Romeo (Movistar) csatlakozott a maga 19 évével. Amikor a triónak kb. egy perc előnye volt, a főmezőnyből Fetter indult meg egyedül, megpróbált “felugrani” az élen tekerőkre. Egy ponton már fél percre is megközelítette őket, de végül nem sikerült a felzárkózás és miután 40 km-t ment egyedül, kénytelen volt visszamaradni a mezőnybe.

Valter a finálában oroszlánrészt vállalt az üldözésben. 25 km-re a céltól csak tizenegyen maradtak a második csoportban, majd az utolsó poros szektoron a magyar bajnok támadásba lendült, 13 mp-re megközelítette Pidcockot, de sajnos nem tudta utolérni. Az Ineos bringása mögött egy 5 fős üldözőboly maradt Valterrel, amikor már csak 8 km volt a befutóig.

A Piazzo del Campo térhez vezető utolsó, kb. 1000 méteres meredeken aztán óriási embertömeg fogadta a mezőnyt, Pidcock nem rogyott meg itt sem és magabiztos, közel fél perces előnnyel nyerte a versenyt. Mellette Valentin Madouas (Groupama-FDJ), és Tiesj Benoot (Jumbo-Visma) állhattak még a dobogóra. A célban Costa lehajrázta Attilát, de az ötödik helyezés így is csodás eredmény!

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb