Országút
Kiemelt

Kiválóan kezdte az idényt Kusztor Péter

Az afrikai kerékpársport térhódítása megállíthatatlan, ennek egyik ékköve a kontinens legnagyobb presztízzsel bíró viadala, a Ruandai Körverseny. A február 19. és 25. között zajló nyolcszakaszos megmérettetés ezúttal is számos remek kerékpárost vonzott, talán elég, ha csak a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome nevét említjük.

Ezen a versenyen kezdte a 2023-as szezonját a korábbi kétszeres magyar bajnok Kusztor Péter, aki csapata, a ProTeam Novo Nordisk kapitányaként végig konzisztens, remek teljesítményt nyújtott – legrosszabb szakaszhelyezése egy harminckettedik pozíció volt, míg a negyedik etap végén tizennegyedikként haladt át a célvonalon.

Ennél viszont többet ért az, hogy a hegyi penzumok egyikén sem rogyott meg, minek eredményeképpen végül az összetett előkelő kilencedik helyén zárt, ezzel huszonöt UCI világranglista pontot gyűjtve.

“Nagy volt a harc az utolsó szakaszon, pulzált a mezőny, támadás támadást követett, de nagyon szerettünk volna jó eredményt elérni, így remek, hogy végül az első tízben zártam az összetettet. Úgy gondolom, hogy jó döntés volt már egy héttel a rajt előtt ideutazni és megpróbálni akklimatizálódni a körülményekhez. Nem volt egyetlen rossz napom sem, és az sem másodlagos, hogy egy olyan országban versenyezhettünk, mint Ruanda. A szurkolók elképesztőek, ez egy életre szóló élmény az itt tekerők számára” – értékelte a viadalt a csapat honlapján Péter.

A Ruandai Körversenyt egyébként az afrikai kerékpársport egyik csiszolatlan gyémántja, az eritreai Henok Mulubrhan (Green Project-Bardiani CSF-Faizané) nyerte.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb