MKSZ hírek

Sportérték Podcast – 7. adás – Kiss Gergely és Köllő Zsuzsanna

Elérte a nemzetközi szövetség (UCI) profi szintjét a magyar csapat, azaz jövőre kontinentális istállóként szerepel majd az Epronex-Hungary. A Trend FM vendége Kiss Gergely és Köllő Zsuzsanna, a csapat vezetői a 2022-es szezont értékelve elmondták: hosszú és küzdelmes év volt. A nyolc többnapos és számos egynapos versenyen öt dobogós helyezést és egy szakaszgyőzelmet értek el.

Hét éve várnak és dolgoznak azért, hogy 2023-ban kontinentális besorolású csapatként álljanak rajthoz a hazai és a nemzetközi versenyeken egyaránt. Kiss Gergely elmondta, hogy az Epronex és a Magyar Turisztikai Szövetség alapítvány együttműködése tette lehetővé a mostani előrelépést. Magas bejegyzésű versenyeken tudnak szerepelni, ami azért is különösen fontos, mert ugródeszka lehet a csapat a fiatal magyar tehetségek részére.

Köllő Zsuzsanna elmondta, hogy óriási logisztikai munka a csapat mozgatása, versenyeztetése, felkészítése. Megemlítette, hogy a 100 napos szezonban 40-50 versenynap van és 20 nap megelőző edzőtáborozás. A szintlépés olyan versenyeken való indulást teszi lehetővé, amelyre az eljutás csak álom volt, még akkor is, ha számos nemzetközi versenyen kimagaslóan szerepelt mind a csapat, mind pedig az egyéni versenyzők 2022-ben. Szakaszgyőzelem, összetett dobogók és folyamatos eredmények a mérleg egyik oldalán, ugyanakkor Zsuzanna szerint a következő évek nehezebbek lesznek, de sokkal nagyobb lehetőségeket tartogatnak.

Új versenyzőket is igazoltak, ugyanakkor sok volt a baleset, betegség miatt kieső is, ez igazi csapattá formálta őket az előző évben és nagy reményekkel néznek a 2023-as szezon elé.

'Fel a tetejéhez' gomb