MKSZ hírek

Sportérték Podcast – 6. adás – Eisenkrammer Károly

Eisenkrammer Károly, a 2023-tól UCI Pro Series besorolást kapott Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnöke, több évtizede oszlopos tagja a hazai sportágszakmának.  Versenyzőként részt vett az 1992-es barcelonai Olimpián, majd tehetségkutatással és versenyszervezéssel kezdett foglalkozni. Mára a legnagyobb, nemzetközi szinten is jegyzett hazai országúti körverseny főszervezője, több más esemény gondozása mellett. 

A műsorban elhangzott, hogy a két legfontosabb esemény 2022-ben a TDH pro series besorolása, hiszen ennek köszönhetően olyan jegyzett, world tour csapatok és versenyzők látogatnak majd hazánkba, amelyekről korábban álmodni sem mertünk volna. Ez elismerése mind a hazai sportvezetésnek, mind a versenyzőknek, mind pedig annak a csapatnak, amely a Tour de Hongrie színvonalának és sikerének emelkedése mögött áll hosszú évek óta.

A másik fontos, sőt meghatározó esemény a Kőbányai BringaAréna megnyitása, vagyis az első és idáig egyetlen fedett, kerékpáros velodrom vagy fapálya átadása a kerékpáros versenyzőknek és a nagyközönségnek, valamint a külföldi csapatoknak egyaránt. Eisenkrammer Károly elmondta, hogy a Kormányzat, a Kerékpáros Szövetség és a Vuelta Kft. éppen a megfelelő időben sietett egymás segítségére, hiszen a beruházás költségének fedezete a Szövetségtől, a Kormányzattól, a megvalósítás és az operatív kialakítás pedig tőlük érkezett, így mostmár hazai pályán edzhetnek nem csak a pálya, de az országúti bringások, sőt még a gyorskorcsolyázók is a felkészülési időszakban.

A beszélgetés előrevetíti, hogy a 2023-as Tour de Hongrie lesz a valaha volt leglátványosabb és legizgalmasabb hazai országúti körverseny, amit a kerékpár szerelmeseinek jó szívvel ajánlunk.

'Fel a tetejéhez' gomb