MKSZ hírek

Sportérték Podcast – 5. adás – Szilasi László

Szilasi László, a Tour de Hongrie versenyigazgatója, a Tour de Zalakaros főszervezője, valamint a BalatonBike365 projekt szakmai vezetője. Szilasi főként a csapatok szezonvégi teendőiről, a nemzetközi átigazolási piacról és trendekről, valamint az edzőtáborokról és a magyar topversenyzők, utánpótlásversenyzők piaci helyzetéről beszélt a sportágon belül. Azt mondja, ő már most látja azokat a fiatal versenyzőket, akik a magyar közegből ismét kiemelkedhetnek majd és pro kontinentális, vagy akár world tour szintre érhetnek néhány éven belül. Nem véletlen, hogy nagya csapatok fiókcsapatai egyre több magyar versenyzőt igazolnak.

Szerinte a nemzetközi sportsajtót hazai vonatkozásban például Valter Attila, a Team Jumbo Visma-hoz  való átigazolása robbantotta, és legalább ilyen óriási hír volt, hogy Vas Kata Blanka 2024-ig szerződést hosszabbított az SD Worx-el, tehát elmondható, hogy a két legjobb versenyzőnk továbbra is biztosított helyét a legmagasabb topligákban.

A TDH versenyigazgatója az utánpótlás nevelés kapcsán megerősítette, hogy látható hozadéka van annak, hogy egyre több felnőtt és U23-as versenyzőnk bontogatja szárnyait a legrangosabb nemzetközi mezőnyben. Egyértelmű – mint mondja -, hogy sokan kezdenek és kezdtek el kerékpározni az elmúlt években éppen azért, mert a jövő Valter Attilái vagy Vas Kata Blankái akarnak lenni.

Az is legalább ilyen jól látható trend, hogy a kerékpáros piac az egekben van,  a bringa eladások száma sosem volt ilyen magas és sokan kezdtek kerékpározni azok közül is, akik nem feltétlenül szeretnének versenyzők lenni, de a sportág megszerettette magát az emberekkel sőt, emberek tömegeivel és nagyon reméljük, hogy ez a tendencia így is marad.

Forrás
Fotó: nemzetisport.hu
'Fel a tetejéhez' gomb