Országút

Csapata legjobbja volt a Vuelta a San Juanon Fetter Erik

Az EOLO-Kometa kerékpárosa az összetett 32. helyén zárt, így megszerezte idei első UCI világranglista pontjait.

Január 22. és 29. között zajlott a 2.Pro besorolású Vuelta a San Juan Argentínában, ahol Fetter Erik is rajthoz állt. A hétszakaszos viadal – melynek során egy pihenőnapra is sor került – első három és utolsó két etapja a sprintereknek kedvezett, míg a negyedik és az ötödik szakasz volt hivatott az összetett verseny szelekciójára, utóbbin a kontinens legendás emelkedője, az Alto Colorado döntött. Az EOLO-Kometa bringása nem először járt a dél-amerikai országban, hiszen öt évvel ezelőtt az ifjúsági olimpiai játékoknak Buenos Aires adott otthont – ahol Erik a hatodik helyet szerezte meg.

Az első két szakasz során a magyar kerekes a győztessel azonos idővel ért célba, majd a harmadik etapon, amikor az amerikai Quinn Simmons (Trek-Segafredo) meglepte a sprintereket, Erik is észnél volt, huszadikként gurult át a célvonalon. A negyedik nap nem hozta el a várt szelekciót, az aktuális országos időfutam bajnok ezúttal is a főmezőnnyel érkezett. A szünnapot követően jött az Alto Colorado, a 2623 méter magas kaptató pedig a várakozásoknak megfelelően apró darabjaira szedte a karavánt. Fetter az 53. (+ 7:14) helyen ért fel, s mivel az utolsó két nap penzuma ismételten csak a dugattyúlábúaknak kedvezett, így végül csapata legjobbjaként, az összetett 32. helyén (+ 7:24) végzett, ezzel három UCI világranglista pontot gyűjtött.

“Úgy érzem, hogy ugyan nem sikerült kiemelkedőt alkotnom, de első versenynek tökéletes volt, és a csapatunk is pozitívan zárta ezt a mögöttünk hagyott hét napot” – osztotta meg élményeit Erik, akinek a télből a nyárba való áttérés sem okozott különösebben nagy problémát. A verseny után záróünnepséget tartottak, amin minden versenyző és szervező részt vett, majd egy teljes napos városnézés várt rá és csapattársaira. A viszonylag hosszú hazaútjába pedig egy Buenos Aires-i kitekintés is belefért.

Fetter Erik versenyprogramja február 11-én a Vuelta a Murcia 1.1-es egynaposával folytatódik, amit másnap az 1.Pro státuszú almeriai verseny követ, majd a hónap közepén, egészen pontosan 15. és 19. között a ProSeries-sorozatban helyet kapó Andalúz Körversenyen indul.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb