MTB

Svájci bejegyzésű, gyári MTB csapatban folytatja Buzsáki Virág

Az XCO magyar bajnok két évre írt alá a jb Brunex Superior Factory Racing sorával.

A 2022-es szezonban időt és energiát nem spórolva mindent egy lapra tett fel Buzsáki Virág, abból a célból, hogy meglássa, érdemes-e folytatnia a kerékpározást? Július végén a snowshoe-i, majd az augusztusi kanadai világkupán is az előkelő negyedik helyen zárt, nem beszélve az XCO nemzeti bajnoki címéről és a megannyi általa megszerzett UCI világranglista pontról, mellyel a 2024-es párizsi olimpiai kvóta felé repíti a nemzetet.

“Abból a szempontból nagyon jól sikerült a mögöttünk hagyott idény, hogy elértem a kitűzött céljaim. Az elmúlt tizenhárom év során minden egyes szezonban az lebegett a szemeim előtt, hogy egy nap elkerülhessek egy olyan gyári csapathoz, ahol csak a kerékpározással kell foglalkoznom. Mivel ez most megtörtént, így elégedett lehetek, annak ellenére is, hogy pocsékul kezdődött a szezon, rosszul sikerült a téli alapozás, egészen áprilisig problémás volt az idényem. Akkor jött azonban egy edzőváltás, Cser Gábor kezei alá kerültem, akinek a segítségével megfordult a széljárás. A formámat elnézve túlságosan komoly dolgokban nem reménykedtünk, ennek ellenére jött össze a két világkupa negyedik hely, ami azért elég jó eredmény. A negatív dolgokra nem nagyon szeretnék kitérni, már csak azért sem, mivel úgy vagyok vele, hogy azok is mind szükségesek voltak ahhoz, hogy oda kerülhessek, ahol most vagyok”  – értékelte a 2022-es idényét megkeresésünkre Virág.

A huszonhárom esztendős kerekes lépésről lépésre halad egyre feljebb a sportág ranglétráján, ennek megerősítéseként a 2023-as idényt a Superior gyári csapatánál, a jb Brunex Superior Factory Racingnél kezdi.

“Amikor csapatot kerestem a 2022-es idényre, akkor az összes a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által bejegyzett sornak elküldtem a portfóliómat, így kerültem a Strüby-Bixs keretébe, ahol viszont hamar egyértelművé vált, hogy a pályafutásom előmozdítása érdekében tovább kell lépnem. A nyár közepén ezért újra elkezdődtek az e-mailezések, ám most már csak azokat a klubokat kerestem, amelyek egyértelműen szintlépést jelenthettek. Rengeteg nemleges válasz jött, viszont szép számmal voltak érdeklődők is, az egyik versenyen pedig alkalmam nyílt leülni a jb Brunex Superior Factory Racing vezetőségével, akik már augusztus végén 90%-os biztossággal mondták, hogy szerződést kínálnak, mivel elmondásuk szerint nagyon nagy potenciált látnak bennem. Egyébként ez egy svájci gyári csapat, a Superior elit sora, a hegyikerékpáros közeget tekintve ők már egy olyan szintet képviselnek, ami országúton, a WorldTeamekhez hasonlítható. A vezetőség egy házaspár, az egyikük, Joe Broder a sportszakmai dolgokkal, míg a felesége Lisa az adminisztrációs feladatokkal foglalatoskodik. Tíz fős a keret, vegyesen fiúk és lányok. A kerékpár, amit már volt alkalmam kipróbálni, mindennel együtt is mindössze csak 9,8 kilogramm, az egyik legkönnyebb a mezőnyben. Teljesen profi a szemlélet, már most nagyon sok olyan dolgot megtapasztaltam, amiről korábban csak hallottam. Két évre írtam alá a 2024-es idény végéig, ami nem is baj, mert szeretnék most már egy kicsit megpihenni. Ami a céljaimat illeti: keményen dolgozok, az eredmények pedig jönni fognak” – ecsetelte a csapatkeresés mikéntjét és mutatta be az idei sorát a kiváló hegyikerékpáros.

'Fel a tetejéhez' gomb