Cyclo-cross
Kiemelt

Magyar cyclo-cross sikerek Belgiumból

 A Superior Racing Team két tehetsége, a február eleji világbajnokságra készülő ifjúsági korú Takács Zsombor, valamint az U13-as Szilasi Dániel is Belgiumban versenyzett az elmúlt időszakban, nem is akárhogyan, hisz négy nap alatt háromszor is magyar versenyző állhatott a dobogó legfelső fokára.

A győzelmek sorát Dani kezdte, aki január 4-én, szerdán a hammei Slekkencross igencsak saras megmérettetésén állt rajthoz, amely viadal egyben a kelet-flandriai területi cyclo-cross bajnokság is volt. A fiatal tehetség, akinek Zsomborhoz hasonlóan a korábbi ötszörös CX magyar bajnok Búr Zsolt irányítja a felkészülését, magabiztos, tizenöt másodperces előnnyel nyerte meg a futamát a belga Engin Lofcali előtt.

Másnap Takács Zsomboron volt a sor, aki az X2O Trophy-sorozat homokágyaitól méltán híres vagy inkább hírhedt koksijdei versenyén szerepelt. A katonai felkészítő terepként abszolvált, rengeteg futással kombinált viadal sok mindennek nevezhető, csak éppen könnyűnek nem. A juniorok rajtjában hetvenen vágtak neki a küzdelemnek, közöttük zárt az előkelő tizenhatodik helyen Zsombor, bő három perc hátránnyal célba érve a győztes belga Yordi Corsus mögött.

Szilasi Dani január 7-én, szombaton Huldelbergben folytatta remeklését, nem is akárhogyan, hisz születésnapját megünnepelve, bő egy percet vert riválisaira, így egy a szerdainál is magabiztosabb diadalt aratva.

Mindeközben Takács Zsombor a Superprestige-sorozat következő, gullegemi viadalán indult. A mesterséges akadályoktól eltekintve nagyrészt sík, durván saras pályán hat kört tettek meg az ifjak, a több mint negyven induló közül pedig a magyar kerekes bizonyult a legerősebbnek, így a hazaiak tehetségei, nevezetesen Yoren Vanhoudt és Lars van Loocke csak a dobogós helyekért viaskodhattak. C2-es kihívásról lévén szó a magyar bringás még harminc UCI ponttal is gazdagodott, így kilenc helyet előrelépve, jelenleg a huszonötödik a világranglistán.

A belga kaland Takács Zsombor számára a január 8-i zonhoveni világkupával zárul, ahol vélhetően komoly magyar kontingens áll majd rajthoz.

EREDMÉNYEK

# Rider Age* Team Time
HAMME – 12 J. (OPEN PK)
1 SZILASI DANIEL 12M SUPERIOR RACING TEAM 20:47
2 LOFCALI ENGIN 13M INDIVIDUEEL 0:15
3 DE CREMER MAICO 13M BIKE-ADVICE CYCLING TEAM 0:26
X2O Trofee Koksijde – Vlaamse Duinencross 2023 – Men Junior (CJ)
1 CORSUS Yordi 18 BEL 43:45:00
2 NIELSEN Daniel 18 DEN 0:35
3 THOMPSON David 17 USA 0:50
16 TAKÁCS Zsombor 17 HUN 3:14
Superprestige Gullegem 2023 – Men Junior (CJ)
1 TAKÁCS Zsombor 17
HUN
42:39:00
2 VANHOUDT Yoren 17 BEL 0:18
3 VAN LOOCKE Lars 18 BEL 0:23
HULDENBERG – 12J.
1 SZILASI DANIEL 12M SUPERIOR RACING TEAM 21:51
2 BRESSELEERS LUKAS 13M TEAM KEMPEN 1:11
3 ABS LOÏC 13M BRAINZ OLYMPIA TIENEN 1:14
'Fel a tetejéhez' gomb