Országút

Továbbra is olasz csapatban versenyez Hrenkó Norbert

A 2020-as és a 2022-es idényt követően a 2023-as évadnak is olasz csapat – a So.l.me.-Olmo – színeiben vág neki Hrenkó Norbert.

„A 2022-es szezont a So.l.me.-Olmo színeiben töltöttem, akikkel már 2021 novemberében szerződést kötöttem. A csapatház Veneto régióban, Treviso közelében található, egy olyan környékén, amely minden évszakban tökéletes lehetőséget kínál az edzésekhez.

Nagyon jól kezdődött az idény, számos sík és dimbes-dombos versenyen indultam, jó teljesítményt nyújtva. Célként tűztem ki a Magyar Körversenyt, ám azt megelőzően, a válogatott színeiben indultam a Carpathian Couriers Race többnaposán, ahol hatalmasat buktam, ráadásul még meg is betegedtem, így kikerültem a keretből. Ezt persze hatalmas csalódásként éltem meg, s ennek tetőzéseként néhány nappal később Erdőbényénél edzés közben elsodort egy autó. Ez a baleset rendesen visszavetett, lényegében előröl kellett kezdenem a felkészülést, bízva abban, hogy a szezon második felére újra formába kerülhetek, ami szerencsére sikerült, hisz a Székely Körversenyen már viszonylag jó erőben bicikliztem” – értékelte a mögöttünk hagyott idényét Norbi, aki nem kevesebb, mint hatvankét versenynapot abszolvált, ezt tanulóévnek tekintette, s mivel összességében elégedettek voltak vele, így a 2023-as idényre is kontraktust kapott.

„Mindössze hárman maradunk a tavalyi keretből, ami szerintem nem is baj, hisz ez új lendületet adhat a csapatnak. Utolsó éves U23-as versenyzőként egy kissé eredménykényszerben leszek, hisz jövőre már tovább kell lépnem, nem akarom, hogy megtorpanjon a pályafutásom. Jó lenne nyerni egy versenyt Olaszországban, ami borzasztóan nehéz ismerve az ottani klubok struktúráját és erősségét” – zárta gondolatait a nyíregyházi kerékpáros.

'Fel a tetejéhez' gomb