MKSZ hírek

Cukorbeteg gyerekek sportolási lehetőségeiről tart konferenciát a MET

Közérdeklődésre számot tartó, filmvetítéssel egybekötött konferenciát rendez a 2023-as év nyitó eseményeként január 11-én a Magyar Edzők Társasága. A központi kérdés a cukorbeteg gyerekek sportolási feltételeinek további javítása.

A Magyar Sport Házának I. emeleti nagytermében feltehetően telt házas érdeklődést vonzó eseményen dr. Luczay Andrea a Semmelweis Gyermekklinika gyermekdiabetológus szakorvosa tartja az első előadást, amelynek témája „Az 1-es tipusú diabétesz kezelése” lesz. Ezt követően dr. Téglásy György az OSEI orvosigazgatója „Hogyan segíti a sportegészségügy a diabétesszel élők sportját?” címmel mondja el ugyancsak nagy érdeklődésre számot tartó előadását. Harmadik napirendi pontként a Sportos Cukorbetegek Egyesülete képviseletében Muskát Erika elnök mutatja be a diabéteszes sportközösség mindennapjait.

A Magyar Edzők Társasága a HM Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával elkészítette a „Ha mindenki segít….” című ismeretterjesztő-oktató rövidfilmet, amely azt 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek sportolási lehetőségeinek támogatásáról szól. A rövidfilm nyilvános bemutatója 2023. január 11-én, a Gyermekdiabétesz Napján lesz a Magyar Sport Háza I. emeleti konferenciatermében.  Az eseményt a „Ha mindenki segít…” című, a témához szorosan kapcsolódó, 20 perces filmalkotás levetítése és a felmerülő kérdésekre adandó érdemi válaszok teszik teljessé.

REGISZTRÁCIÓ

'Fel a tetejéhez' gomb