Országút

Két magyarral erősít a Sofer Savini Due OMZ

A korábban Giotti Victoria-Savini Due néven ismert román bejegyzésű, de olasz központtal és vezetőséggel bíró kontinentális csapattól kapott szerződést a 2023-as idényre, Lepold Zoltán Antal és Móré-Gosselin Olivier.

Lepold Zoltán Antal a Green Ridersből indult, 2021-ben a belgiumi világbajnokságon az egyetlen olyan magyar ifjúsági korú kerekes volt, aki célba ért, majd az ezt követő idényt már a veronai Pedale Scaligero színeiben töltötte Olaszországban, komoly fejlődési lehetőséghez jutva az itáliai dilettani szférában.

“Bízom benne, hogy a Sofer Savini Due OMZ színeiben olyan teljesítményt nyújthatok, amellyel a csapat segítségére lehetek, így mind a szponzoraink, mind pedig a szakvezetés elégedett lesz velem” – nyilatkozta a bejelentést követően a még mindig csak tizenkilenc esztendős kerekes.

Az országúton és pályán is érdekelt, szintúgy tizenkilenc éves Móré-Gosselin Olivier idén az Epronex-Hungary keretét erősítette, melynek tagjaként tíz UCI versenynapot abszolvált.

Stefano Giuliani csapatát – melyben korábban Filutás Viktor és Szarka Gergely is megfordult – jövőre új néven, Sofer Savini Due OMZ megnevezéssel kell keresni a rajtlistákon, ráadásul az eddig megszokottaktól jóval nemzetközibbé válik a keret, hisz a magyar, az olasz és a román versenyzőkön kívül, amerikai, görög, japán és török kerekeseket szerződtettek. Náluk folytatja az idei hazai ifjúsági világkupa, a One Belt One Road Nations’ Cup összetett második helyezettje, a román Mihnea-Alexandru Harasim is.

'Fel a tetejéhez' gomb