MKSZ hírek

Fantasztikus élménnyel várja a bringásokat a Hortobágy és a Tisza-tó

Véget ért a munka a Hortobágyon és Tisza-tó környékén, mostantól a kerékpárosoké az ország egyik legromantikusabb vidéke, miután a Magyar Kerékpáros Szövetség projektjét követően kijelölték, kialakították és elérhetővé tették a tájegység körüli, bebiciklizhető útvonalakat a hazai és a külföldi kerékpáros túrázók számára. A projekt egyik különlegessége, hogy nem csupán a hazai, de a nemzetközi bringás turistákat is tárt karokkal várja az a vadregényes táj, amelyet kerékpárral még izgalmasabb felfedezni.

A fejlesztés érintette a Tisza-tavi Körkerékpárutat, a Tisza-tó – Hortobágy – Hajdúszoboszló – Debrecen kerékpárutakat, valamint kijelölte az alternatív Tisza-tó – Debrecen kerékpáros útvonalat, Debrecen térsége – Panoráma utat. Többnyelvű térképek, információs anyagok, vendégcsalogató audiovizuális anyagok adják hírül, hogy a projekt lezárult és az ikonikus vidék kész fogadni a kerékpárosokat.

Új, turisztikai vonzerőt jelentő szolgáltatások jöttek létre, többek között emblematikus, tematikus kerékpáros attrakciók, melyek kapcsán kerékpárral is kényelmesen megközelíthető többek közt a Tisza-tavi ÖkoCentrum. Kerékpáros alközpontok, e-bike kölcsönzők és szervízpontok működnek, telefonos applikáció és weboldal készült, valamint olyan adatbázis épület, amelyben az érintett térségben szereplők, szolgáltatók, együttműködők megjelenhetnek. Túravezetőknek és a környékbeli szolgáltatópontoknak képzést és felkészítést biztosítottak a projekt keretében.

A Tisza-tó-Hortobágy-Hajdúszoboszló-Debrecen térségében meglévő és épülő kerékpáros útvonalak alapszolgáltatásainak fejlesztésére is hangsúlyt fektettek a megvalósítók. Megtörtént a mobil szerviz és kerékpár szállítás szolgáltatás kiterjesztése a teljes Hortobágy térségi kerékpáros hálózatra. A létrejött a HortoBike brand és arculat igyekszik minél több emberrel megismertetni és megszerettetni a túrakerékpározást, erre pedig most már a Balaton mellett az egyik legalkalmasabb helyszín a Hortobágy és a Tisza-tó, amely mostantól fantasztikus bringás élményekkel vár mindenkit.

Pályázati információk:

Hortobágy és térsége kerékpáros turisztikai attraktivitásának fejlesztése
Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése
GINOP-7.1.9-17-2018-00033

Konzorciumvezető: Magyar Kerékpáros Szövetség
Konzorciumi partnerek: Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány
Támogatási összeg: 210.542.710 Ft
Megvalósítás kezdete: 2018.12.01.
Megvalósítás vége: 2022.12.31.
További információ: Magyar Kerékpáros Szövetség – www.bringasport.hu/projektek/hortobike
Elérhetőség: sajto@bringasport.hu

'Fel a tetejéhez' gomb