Pálya

A grencheni pályaversenyen gyűltek a világranglista pontok

Csengői Bálint és Szalontay Sándor is érdekelt volt a Track Cycling Challenge elnevezésű CL1 kategóriás nemzetközi pályakerékpáros versenyen.

December 16-17-én rendezték a svájci Grenchenben, azon belül is a Tissot Velodrome-ban a Track Cycling Challenge elnevezésű pályakerékpáros versenyt, amely lényegében a 2023. február 8. és 12. között rendezendő Európa-bajnokság tesztviadala volt.

A férfiak Keirin és Sprint versenyszámaiban a Kőbánya Cycling Team két versenyzője, Csengői Bálint és Szalontay Sándor is rajthoz állt.

A Keirin első körében Szalontay a második rajt negyedik, míg Csengői a hatodik start harmadik helyét szerezte meg, így mindketten a reményfutamokban folytathatták. Bálint itt az első ötösben helyet kapva negyedikként ért célba, ám Sándor legyőzte riválisait, melynek eredményeképpen a legjobb tizenkettő közé jutott, ahol az első elődöntőben pályára gurulva hatodik lett, majd a B-döntőben ötödikként végzett, így a tizenegyedik helyen abszolválta a versenyt, mellyel nyolcvankét világranglista pontot kasszírozott – Csengői Bálint végül huszonötödikként zárt, ami egy pontot ért. A számot a thaiföldi Jai Angsuthasawit nyerte.

Másnap a Sprint 200 méteres leborításában Szalontay a kiváló hetedik idővel – 9.916 – jutott tovább, mindössze 0.131 ezreddel elmaradva a kvalifikáció győztese, a kanadai Nick Wammes mögött, míg Csengői 10.4-el a huszonötödik helyen lépett a következő körbe.  

A legjobb tizenhatba kerülésért Szalontay a dán Joachim Rittert múlta felül, nagyon szoros futamban, a két bringás között mindössze két századmásodperc döntött, Csengői sajnos a cseh Martin Cechman ellen búcsúzott. A nyolcba jutásért a brit James Bunting sem okozott problémát Sándor számára, ám az elődöntőbe kerülésért, ahol már két futamgyőzelemre volt szükség, a német Maximilian Dornbach már túl nagy falatnak bizonyult, így Szalontay Sándor végül az előkelő ötödik helyen zárt, ezzel 140 UCI világranglista pontot gyűjtve, míg Csengői Bálint a huszonötödik lett, amiért egy pont járt. A szám a papírformának megfelelően Wammes sikerét hozta.

EREDMÉNY

POS

NAME

AGE

NAT

PTS

MEN ELITE – KEIRIN
1
JAI
ANGSUTHASAWIT
27 THA 200
2
MAXIMILIAN
DÖRNBACH
27 GER 180
3
RYAN
DODYK
26 CAN 160
11
SÁNDOR
SZALONTAY
32 HUN 82
25
BÁLINT
CSENGŐI
21 HUN 1
MEN ELITE – SPRINT
1
NICK
WAMMES
23 CAN 200
2
MAXIMILIAN
DÖRNBACH
27 GER 180
3
RYAN
DODYK
26 CAN 160
5
SÁNDOR
SZALONTAY
32 HUN 140
25
BÁLINT
CSENGŐI
21 HUN 1
Forrás
Fotó: Tissot Velodrome Flickr
'Fel a tetejéhez' gomb