Cyclo-cross

Pieterse sikere Olaszországban, Vas Blanka 21. Val di Soleban

A holland Puck Pieterse (Alpecin-Deceuninck) sikerével zárult a sorozat itáliai állomása, Vas Kata Blanka (Team SD Worx) a 21. helyen ért célba. Az egyik leglátványosabb fordulójával folytatódott a 2022-2023-as Cyclo-cross világkupa-sorozat, a kiírás tizedik állomásának ugyanis az olaszországi Val di Sole adott otthont. A „Nap Völgyében” a hó az úr, így a pálya egészét hótakaró borította, a tavalyi nyomvonal csupán annyiban változott, hogy két újabb mesterséges hóbucka került be a penzumba.

Az első kanyarban a hazaiak favoritja Silvia Persico bukott, ezt kihasználva pedig Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Deceuninck) próbált ellépni az élen. Az előzetes várakozásoknak megfelelően már a viadal legelején tetemes különbségek alakultak ki, Blanka bő fél perc lemaradással a hatodik helyen fordult a második körre.

Alvarado vezetése azonban tiszavirág életűnek bizonyult, miután csapattársa, Puck Pieterse (Alpecin-Deceuninck) ragadta magához a kezdeményezést, miközben a sorozat éllovasa Fem van Empel (Pauwels Sauzen-Bingoal) hatalmasat bukott, a hírek szerint egy kihelyezett pályajelölő karót kapott telibe, minek-után sajnos hordágyon vitték el a helyszínről.

Féltávnál már bő húsz másodperc volt Pieterse előnye, mögötte a második helyért Alvarado és Persico csatázott, a magyar bajnok Vas pedig a tizedik pozícióban haladt.

A holland Puck Pieterse végül magabiztosan, közel egy perc fórral nyerte meg a versenyt csapat és honfitársa, Ceylin del Carmen Alvarado előtt, míg a harmadik az ugyancsak holland Manon Bakker (Crelan-Fristads) lett, miután Persico hibát hibára halmozott az utolsó körben, így elbukta a biztosnak tűnő dobogós helyét.

Az országúti felkészülésére fókuszáló Vas Kata Blanka a viadal második felében már nem kockáztatott, így a 21. (+ 5:48) helyen ért célba, ezzel harminckilenc UCI világranglista pontot szerezve.

EREDMÉNY

A világkupa összetettjében továbbra is van Empel vezet; folytatás december 26-án, a belgiumi Gaverében. 

'Fel a tetejéhez' gomb