OrszágútPálya

A lengyel HRE Mazowsze Serce Polski csapatához szerződött Filutás Viktor

Ahogyan az várható volt, nem marad a szlovén Adria Mobil soránál a korábbi kétszeres magyar országúti bajnok Filutás Viktor, aki a 2023-as idényben az egyik legerősebb kelet-európai kontinentális csapat, a lengyel HRE Mazowsze Serce Polski versenyzője lesz.

A Darius Banaszek által vezetett klub 2017-ben alakult Team Hurom néven, majd az évek során megerősödve rendre a legjobb kontinentális csapatok között végzett a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ranglistáin – 2022-ben csak az új-zélandi Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling, a maláj Terengganu Polygon Cycling Team és a cseh Elkov-Kasper tudta megelőzni az egyletet, így a negyedik helyen zárt a harmadosztályú sorok rangsorában.

“Szeretek a csapattársaimért dolgozni, jól érzem magam az elmenésekben, de az időfutamokkal sincs gondom. Képes vagyok arra, hogy átvészeljem a kisebb emelkedőket és megérkezzek a sprintre. Úgy érzem, hogy elég sokoldalú versenyző vagyok. Motiváltan várom a 2023-as idény rajtját, mert tudom, hogy a HRE Mazowsze Serce Polskiba való szerződésem egy jelentős sportszakmai előrelépés. Mindent megteszek majd azért, hogy megháláljam ezt a bizalmat” – nyilatkozta a csapat közösségi oldalain a magyar kerekes.

“Viktorra, mint egy nagyon erős segítőre tekintünk, aki hasznára lesz majd a csapatnak. A célunk az, hogy a lehető legjobb showt produkáljuk az immáron 2.Pro besorolású Tour de Hongrie-n. Üdvözlünk a keretben Viktor” – tette hozzá a csapatvezető.

A HRE Mazowsze Serce Polski tizenhét UCI sikerrel zárta a 2022-es idényt, keretéből leginkább Alan Banaszek, Marceli Boguslawski  és Jakub Kaczmarek hármasa emelkedett ki. Banaszekre le is csapott egy ProTeam, ő jövőre már Peák Barnabás csapattársa lesz a Human Powered Health-nél.

'Fel a tetejéhez' gomb