Országút

Magyar tehetséget igazolt a Bora-hansgrohe utánpótlás csapata

Újabb mérföldkőhöz érkezett a fiatal tehetség Hancz Tamás pályafutása, aki a 2023-as idényt a német Team Auto Eder színeiben töltheti. A Szenyor Szabadidő Kerékpáros Sport Egyesület bringása az idei szezonban többek között nyerte az U17-es időfutam bajnokságot, de tisztes helyt állt az Európai Ifjúsági Olimpián, valamint megannyi hazai és nemzetközi viadalon. Mindezek eredményeképpen, no meg a töretlen fejlődése okán a jövő évet már a sportág egyik élcsapatának utánpótlásában kezdheti meg.

A Team Auto Eder a Bora-hansgrohe WorldTeam sorának junior csapata, amely évről-évre próbálja összegyűjteni a legtehetségesebb fiatalokat. A 2022-es keretből mindössze ketten maradnak, a cseh Martin Barta és a belga Marivoet Duarte, hozzájuk csatlakozik Hancz Tamás mellett a svájci Nicolas Bialon, a dán Theodor Clemmensen, a németek soron következő nagy ígérete Paul Fietzke, a szintén cseh Krystof Král, valamint az az észt Karl Kurits, aki az idei magyarországi ifjúsági világkupán – One Belt One Road Nations’ Cup Hungary – nyerte az ibrányi befutót.

A csapat erősségét jól mutatja, hogy az idei gárdából „kiöregedő”, jövőre már az első U23-as szezonjukat töltők közül a német Emil Herzog a legnagyobb presztízzsel bíró U23-as sornál, a Hagens Berman-Axeonnál folytatja, az ugyancsak német Matteo Grossch a ProTeam Tudor Pro Cycling kontinentális csapatához került, míg többen a legerősebb német harmadosztályú sornál, a Team Lotto-Kern Hausnál kapnak lehetőséget.

Forrás
Fotó: Team Auto Eder
'Fel a tetejéhez' gomb