MKSZ hírek

Sportérték Podcast – 2. adás – Törzsök Zsolt

Törzsök Zsolt a V4 Kerékpárverseny főszervezője, nemzetközileg elismert országúti bíró, több éve a sportág szakmai vezetésének oszlopos tagja. Fiatalkora óta elkötelezett részese a magyar kerékpársport mindennapjainak, aki számos hazai és nemzetközi versenyen vezette a bírói munkát, illetve versenyszervezőként olyan események lebonyolítója, mint a Visegrád4 Kerékpárverseny, a UCI Ifjúsági világkupa hazai fordulója és az idei Teremkerékpáros Európa Bajnokság.

A sportértékben elmondta, hogy Magyarország még mindig nem minősül igazi kerékpáros nemzetnek, de jó úton haladunk afelé, hogy felzárkózzunk a világ és benne Európa legjobbjaihoz. Óriási eredmények születtek a megelőző időszakban, gondolhatunk csak Valter Attila, Fetter Erik vagy Vas Kata Blanka sikereire, ráadásul Valter Attila mára a sportág legjobb csapatának számító Team Jumbo-Visma sorát erősíti. Szerinte ennél ma nincs feljebb ebben a sportágban.

Törzsök Zsolt úgy gondolja, a hazai versenyek egyre színvonalasabbak, ma már olyan UCI által hitelesített versenyeket is képesek vagyunk magas szakmai nívó mellett tető alá hozni, amelyek visszaemelik a sportágat a világelit szintjére. Egyre több külföldi csapat látogat el a hazai versenyekre, ez pedig nem csak a sportág, de a turisztikai országmárka szempontjából is kiemelkedő.

Úgy gondolja, hogy fordulóponthoz érkeztünk, mert korlátozott lehetőségeink voltak, azonban a mostani sikerek kapcsán megnövekedhet az utánpótlás bringások száma, akikből új merítési lehetősége lesz a bringasportnak. Meg kell találni a jövő „szupertehetségeit”.

'Fel a tetejéhez' gomb