Országút

Kusztor Péter 2023-ben is a Team Novo Nordisk csapatában versenyez

Az amerikai ProTeam hivatalosan is bemutatta tizennyolc fős keretét.

Kusztor Péter számára a 2018-as Cseh Körversenyen történt bukását követően vált világossá, hogy cukorbeteg. A magyar versenyző ezután került a színtisztán csak egyes típusú diabéteszes sportolókból álló másodosztályú, Team Novo Nordisk csapatába, melynek színeiben az elmúlt években olyan neves viadalokon láthattuk, mint a Milánó-Sanremo, a Lengyel Körverseny vagy a Dán Kör, hogy a Tour de Hongrie-ról már ne is beszéljünk.

“Micsoda szezonunk volt! Miután a 2021-es idényünk nem sikerült a legjobban, arra kértük a srácokat, hogy próbáljanak visszatérni az alapokhoz, versenyezzenek mosollyal az arcunkon, élvezzék a kerékpározást, és ennek idővel meg lesz majd az eredménye. Meg is lett. Fennállásunk egyik legkiegyensúlyozottabb évét teljesítettük, amire Andrea Peron a GP Kranj egynaposán aratott sikere tette fel a pontot” – nyilatkozta Phil Southerland alapító-vezérigazgató.

Az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett sor keretében mindössze egyetlen változás történt, az üzbég Ulugbek Saidov visszatért, ő a francia Mehdi Benhamouda helyét veszi át. Kusztor Péter immáron az ötödik szezonját kezdi a csapatnál.

A Team Novo Nordisk 2023-as kerete: Hamish Beadle (új-zélandi), Samuel Brand (brit), Robbe Ceurens (belga), Stephen Clancy (ír), Lucas Dauge (francia), Gerd de Keijzer (holland), Jan Dunnewind (holland), Joonas Henttala (finn), Declan Irvine (ausztrál), Matyas Kopecky (cseh), Kusztor Péter (magyar), David Lozano (spanyol), Andrea Peron (olasz), Logan Phippen (amerikai), Charles Planet (francia), Umberto Poli (olasz) és Filippo Ridolfo (olasz).

Forrás
Fotó: Team Novo Nordisk
'Fel a tetejéhez' gomb