Cyclo-cross

A debreceni VeloParkban rendezték a CX Magyar Kupát

Az elit férfiaknál Dina Márton (EOLO-Kometa), míg a nőknél Péteri Niké (Ride for Women) volt a leggyorsabb a Hajdúságban.

Cyclo-cross Magyar Kupa fordulónak adott otthont november 27-én, vasárnap a debreceni VeloPark. A verseny rendezője a DKSI Debreceni Kerékpáros Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület, valamint a Debreceni Sportcentrum Kft. volt.

“Ez egy különleges pálya, mert nem egysíkú. Nehéz nyomvonal, mert a kondíciónak folyamatosan a csúcson kell járnia. A kör során egyre nehezebbek a technikai elemek, így minél jobban fárad a versenyző, annál nehezebb azokat leküzdeni” – mondta Kovács Béla, a Magyar Kerékpáros Szövetség alelnöke a Dehír televízió kamerája előtt. A különböző kategóriákban összesen 184-én álltak rajthoz.

A délelőtti program a kilenc éven aluli lányok és fiúk futamával vette kezdetét. Előbbiben Jóny Millie Sophie (Superior Racing Team), míg utóbbiban Katona Attila (DSI Cycling Team) bizonyult a legerősebbnek.

A második rajtban a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep. A WU11-es lányoknál Bauer Violet Emery (Kis-Galya KSE) sikerét hozta a csatározás, az U11-es fiúknál pedig Bökönyi Huba Árpád (Delta MTB Sopron) győzött. WU13-ban Benke Bianka (BMX Sopron SE) aratott magabiztos győzelmet, míg a fiúknál Kovács Béla (DSI Cycling Team) volt a legügyesebb.

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. A pálya számukra már egy kicsit nehezedett. Az abszolút győzelmet az U17-es Zsembery Boldizsár (Superior Racing Team) szerezte meg, miközben U15-ben a szlovák Mozden Richard (CK MSK Kezmarok) diadalmaskodott. WU15-ben Szücs Borbála (Zöld Irány Egyesület), WU17-ben pedig Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone Gödöllő SE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

11 óra 45 perckor az U19-es lányok és fiúk, valamint az elit és Master nők küzdöttek meg egymással. A fiúknál Tóth Márkó (Cube-Csömör) magabiztos fölényét siker koronázta, miközben az U19-es lányoknál Lehmann Sára (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) bizonyult megállíthatatlannak. Az elit nőknél Péteri Niké (Ride for Women) haladt át elsőként a célvonalon Leányvári Sára (Cube-Csömör) és Bereczki Eszter (Velocitas) előtt. A Master hölgyeknél Kriston Judit (Footstrong SE) nyert.

A Magyar Kupa Elit-Master 1 futamán már kilenc kört abszolváltak a résztvevők. Elitben Dina Márton (EOLO-Kometa) ünnepelhetett, Mindszenti Ákos (Cube-Csömör) lett a második, míg Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) zárt harmadikként, a Master 1-ben pedig Soós Tamás (Limitless Team XCO) győzött.

A kupaforduló a Master korosztály további küzdelmeivel zárult. Master 2-ben Czenki Tamás (Zöld Irány Egyesület), Master 3-ban a Kiss Attila (CoffeeRide SE), Master 4-ben pedig Hajagos István (MKB Bank Cycling Team) emelhette magasba a karjait.

EREDMÉNY

2022vas27novEgész napVeloPark Debrecen Cyclo-cross Magyar KupaDebrecen - VeloparkSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa

A sorozat következő versenyét december 18-án Kecskeméten rendezik, az országos bajnokságnak pedig január 15-én, Fonyód ad otthont:

2022vas18decEgész napKun Cross Cyclo-cross Magyar KupaKecskemét - Benkó Zoltán SzabadidőközpontSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa

2023vas15janEgész napKiemeltGarmin Trail Zone Cyclo-cross Országos BajnokságFonyód - Kossuth erdőSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

Forrás
Fotó: Eperjesi Foto
'Fel a tetejéhez' gomb