Országút

A cseh ATT Investments színeiben folytatja pályafutását Dina Márton

Az EOLO-Kometa nem hosszabbított szerződést Dina Mártonnal, aki a cseh kontinentális ATT Investments sorához szerződött.

Dina 2019 májusában csatlakozott Alberto Contador klubjához, majd rögtön másodikként zárt összetettben a Tour de Hongrie-n. Kiváló tavaszi teljesítményének köszönhetően 2021-ben bekerült a sor Giro d’Italia-keretébe, és végig is tekerte a háromhetes körversenyt. Idén nem indult a Budapestről rajtoló Olasz Körön – az itáliai bejegyzésű csapatban Fetter Erik képviselte a magyar színeket.

“Majdnem négy év után lezárult egy fejezet az életemben. Köszönöm az együtt töltött időszakot, rengeteg jó barátra leltem a csapatnál, ahol a segítségemre voltak abban, hogy jobb kerékpárossá válhassak – írta Márton a közösségi médiában. – A szeptemberi Szlovák Körversenyen kerültem kapcsolatba az ATT Investments vezetőségével, és bár voltak egyéb megkereséseim is, viszonylag gyorsan megegyeztünk. Természetesen létezik a visszaút a Pro vagy akár a WorldTour-vonalba is, de nem feltétlenül egy év alatt. Izgatottan várom a következő szezont, melynek során márciusban kezdődik a programom, de már most tudható, hogy több versenynappal kalkulálhatok, mint az előző csapatomnál” – folytatta az MTI megkeresésére Dina.

Az ATT Investments kerete jelentősen átalakult a 2023-as idényre, hisz hét új versenyző érkezett, köztük a magyar kiválóság mellett a 2016-os Tour de Hongrie-győztese, az észt Mihkel Raim, a cseh Daniel Turek vagy a kiváló összetett menő, szintén cseh Jakub Otruba. A klub versenyzői már túl vannak az első csapatépítő összetartásukon.

'Fel a tetejéhez' gomb