Cyclo-cross

Fantasztikus szereplés a Cyclo-cross EB junior férfi futamában!

Mindkét magyar versenyző az első tízben zárt – Vas Barnabás 4., Takács Zsombor pedig 9. lett -, ami már csak azért is hatalmas bravúr, mivel mindketten elsőéves juniorok.

Vas Kata Blanka szombati bronzérmét követően, a junior fiúk futamával folytatódott a namuri terepkerékpáros Európa-bajnokság, ahol Takács Zsombor és Vas Barnabás voltak érdekeltek. Az ifik öt kört tettek meg a 2,7 kilométeres nyomvonalon, amely a nehéz felfelék és a veszélyes, maximális koncentrációt igényló lejtmenetek kombinációja volt.

Vas Barnabás remekül rajtolt, olyannyira, hogy az első kör végéhez közelítve, rövid ideig még vezette is a futamot. A spiccen ekkor eléggé nagy volt a tülekedés, hat-nyolc kerékpáros haladt együtt. A célvonalon való áthaladást követően a szlovák Matthias Schwarzbacher lőtte el a puskaporát, próbált támadni, ám ez idővel a visszájára fordult. Eközben az eléggé hátulról rajtoló Takács Zsombor a harmincadik hely környékéről egészen a huszadik pozícióig verekedte magát előre, de látszott, hogy ezzel még nem elégedett meg.

Féltávnál a belgák és a hollandok igyekeztek átvenni az irányítást, ez a taktika azonban csak rövid ideig működött – Barnabás a viadal ezen szakaszában az ötödik-hatodik pozícióban tempózott, Zsombor pedig már a 17. volt. Az utolsó előtti körben aztán előreállt az egyik nagy favorit, a francia Léo Bisiaux, s bár a dán Weis Daniel Nielsen meghúzgálta a bajszát, Bisiux kitartott és győzött. A dán bringás lett a második, míg a holland Guus van den Eijnden zárt harmadikként.

Vas Barnabás a hatodik helyről kezdte az utolsó kört, melynek végén két pozíciót előrelépve a negyedik (+ 22 mp) helyen ért célba, míg Takács Zsombor folyamatosan előzgetve riválisait a Top 10-ért küzdött, s ugyancsak kiválóan versenyezve kilencedik (+ 1:02) lett!

EREDMÉNY

Pos

Name

Nat

Age

Time

1 BISIAUX Léo FRA 17 37:11:00
2 NIELSEN Daniel DEN 17 0:06
3 VAN DEN EIJNDEN Guus NED 17 0:19
4 VAS Barnabás HUN 16 0:22
9 TAKÁCS Zsombor HUN 16 1:02
'Fel a tetejéhez' gomb