Cyclo-cross

Vas Barnabás negyedik a Koppenbergcross junior futamán!

Kiváló teljesítményt nyújtva, az előkelő negyedik helyen ért célba a C1-es besorolású Koppenbergcross ifjúsági korosztályának versenyén Vas Barnabás. 

Mindössze két nappal az maasmecheleni Cyclo-cross világkupa-futamot követően – melynek női versenyében Vas Kata Blanka ötödik lett – rajtolt el a 2022/2023-as, nyolcfordulós X2O Badkammers Trofee-sorozat, ráadásul rögtön egy tradicionális viadallal, az oudenaarde-i Koppenbergcross megmérettetésével.

A világ egyik legnehezebb cyclo-cross versenyeként is számon tartott kihívás legfőbb nehézségét az adja, hogy a kerékpárosoknak a Flandriai Körről is jól ismert, helyenként 22%-os meredekséggel bíró, kockaköves emelkedőt is abszolválniuk kell.

Vas Kata Blanka (Team SD Worx) a közelgő namuri Európa-bajnokságra készülve kihagyta a viadalt, ám öccse, Barnabás ott volt a junior fiúk futamában.

A közel negyven fős mezőnyből kiemelkedett az amerikai Andrew August, aki lényegében már az első kőrben eldöntötte a győzelem sorsát, s végül magabiztosan, közel egy perces fórral nyert. Ellenben mögötte hatalmas csata dúlt a dobogós helyekért, a brit Oliver Akers lett a második, a cseh Vaclav Jezek ért célba harmadikként, míg Vas Barnabás fantasztikusan versenyezve, legjobb első éves juniorként lett negyedik, ezzel újabb tizenkét UCI világranglista pontot szerezve –, s a világranglista tizenhetedik helyére előrelépve.

A cyclo-cross mezőny figyelme innentől Namurra irányul, ahol november 4. és 6. között rendezik meg a szakág Európa-bajnokságát.

EREDMÉNY

POS

NAME

AGE

NAT

RESULT

PTS

1
ANDREW
AUGUST
17 USA 0:42:39 30.00
2
OLIVER
AKERS
17 GBR 0:43:37 20.00
3
VÁCLAV
JEŽEK
17 CZE 0:43:39 15.00
4
BARNABÁS
VAS
16 HUN 0:43:47 12.00
Forrás
Fotó: Vas Barni Instagram
'Fel a tetejéhez' gomb