Cyclo-cross

Vas Blanka ezúttal Belgiumban nyert cyclo-cross versenyt

Zsinórban három cseh Toi Toi Kupa siker, majd egy oisterwijki második hely után, egy újabb UCI C2-es besorolású cyclo-cross versenyt nyert meg Vas Kata Blanka (Team SD Worx), aki ezúttal a belga KermisCross viadalán diadalmaskodott.

Több mint húsz éves múltra tekint vissza a KermisCross, melyet rendhagyó módon mindig csütörtökön rendeznek a belga Ardooie városában. A tradíciókhoz ragaszkodva a nyomvonalban sem eszközölnek túl sok változtatást, a kerekesek lényegében a városközpontból indulva tekernek ki a mezőre, ahol számos mesterségesen épített akadály, többek között még egy híd is nehezíti az előrehaladásukat. A pálya 2850 méter hosszú, ebből közel 2000 méter a természetes, füves, földes terület.

A magyar bajnok már az első két körben próbálta dűlőre vinni a dolgokat, hisz folymatos akcióira mindössze a holland Shirin van Anrooij (Baloise Trek Lions) tudott érdemben reagálni, mögöttük a többiek már csak a harmadik helyért csatázhattak.

A negyedik körben aztán Blanka eldöntötte a viadal végkimenetelét, egy újabb támadás végén lerázta magáról riválisát, s végül magabiztos, huszonhét másodperces előnnyel célba érve nyerte meg a viadalt van Anrooij előtt – a harmadik helyen, bő két perc lemaradással, a szintén holland Aniek van Alphen (777) érkezett.

Vas Kata Blanka ezt megelőzően, október 16-án Hollandiában, a szintén C2-es besorolású GP Oisterwijk megmérettetésen indult, ahol egyik legnagyobb riválisával Puck Pieterse-vel (Alpecin-Deceuninck) szemben maradt alul, másodikként zárva. A hétvégi tabori világkupára készülő Vas, a maga mögött hagyott két fellépése során újabb hetven UCI világranglista ponttal gazdagodott.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: Team SD Worx FB
'Fel a tetejéhez' gomb