Cyclo-cross

Háromból három, Vas Blanka nyerte a Toi Toi Kupa harmadik fordulóját is

Vas Barnabás - Blanka öccse - is remekelt, aki a junior fiúk futamában ezüstérmes.

A szeptember 28-i Holé Vrechy nyitányt, majd az október 1-jén hlinskói fordulót követően október 8-án Jicinben folytatódott a cseh Toi Toi Kupa. A C2-es besorolású megmérettetésen ezúttal csak a junior fiúknál valamint az elit nőknél volt magyar érdekeltség. A bringásokra egy teljesen száraz, ezáltal nagyon gyors, 2600 méteres pálya várt.

A junior fiúk hét kört abszolváltak, a futam végén a hazai Václav Jezek (Brilon Racing Team MB) diadalmaskodott Vas Barnabás (Cube-Csömör) előtt, aki végig remekül versenyezve mindössze egyetlen másodperccel maradt alul a sprintben, míg Tóth Márkó (Cube-Csömör) a 35. (+ 4:49) pozícióban ért célba a bő ötven főt számláló mezőnyben. Barna az eredményével húsz UCI világranglista pontot gyűjtött.

Az elit hölgyek ugyancsak hét kört tettek meg, Vas Kata Blanka (Team SD Worx) pedig ezúttal is magabiztos volt, lényegében már a rajtot követően eldöntötte a viadal végkimenetelét, a célban bő egy perccel múlta felül a cseh Kristyna Zemanovát (Brilon Racing Team MB), ezzel újabb negyven UCI pontot bezsebelve.

A Toi Toi Kupa cyclo-cross sorozat következő futamára november 12-én Veselí nad Luznicíben kerül sor.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: Toi Toi Cup FB
'Fel a tetejéhez' gomb