Pálya

Pályakerékpáros bronz a masters világbajnokságon!

Idén az UCI pályakerékpáros világbajnokságnak az amerikai Los Angeles adott otthont szeptember 24. és 29. között, ahol Magyarországot Müller Péter képviselte, aki két számban is indult az M40-44-es korcsoportban. 

Az első versenynapon az állórajtos 750 méteres időfutamban állt rajthoz, ahol egy ideig a legjobb időt tudhatta magáénak, a végén azonban 0,149 másodperccel lemaradt a dobogóról és a negyedik helyet szerezte meg.

A második napon a sprint versenyszám kvalifikációjaban a második idővel jutott a legjobb négy közé, ahol drámai futamokban végül nem jutott a döntőbe, amerikai ellenfele a döntő futamban 0,009 másodperccel diadalmaskodott. A bronzmeccsben simán, két nyert futammal szerezte meg a bronzérmet francia ellefelével szemben.

Müller Péter idén januártól a világhírű holland BEAT Cycling klub színeiben versenyzik, de továbbra is magyar edzőivel, Pataki Ibolya irányítása alatt végzi a felkészülését a magyar pályaválogatottal. Klubja a verseny utáni napokban biztosította a további, minimum egy éves folytatás lehetőségéről.

Jövőre a világversenyt Manchesterben rendezi meg a nemzetközi szövetség, ahol nem titkolt cél a szivárvány színű trikó megszerzése.

'Fel a tetejéhez' gomb