Cyclo-cross

Vas Blanka nyerte a Toi Toi Kupa második versenyét is

A Team SD Worx kiválósága mellett öccse, Vas Barnabás (Cube-Csömör) is remekelt, aki a junior fiúk futamában zárt harmadikként.

A szeptember 28-i Holé Vrechy-ben rendezett nyitányt követően október 1-jén Hlinskóban folytatódott a cseh Toi Toi Kupa. A C2-es besorolású megmérettetésen számos magyar kerékpáros képviseltette magát. A junior fiúk valamint az elit nők és férfiak UCI világranglista pontokért küzdöttek. A bringásokra egy 2600 méteres pálya várt.

Az első magyar érdekeltség a tizenhét éven aluli lányok négykörös futamában volt, ahol Mudra Málna (Panorama-Hungary Women’s Cycling Team) a 22. (+ 5:11) helyen zárt – a győzelmet a cseh Anna Hrdinová (Cycling Academy Tabor) szerezte meg.

A junior fiúk már hat kört abszolváltak, itt is hazai siker született Václav Jezek (Brilon Racing Team MB) révén, Vas Barnabás (Cube-Csömör) végig remekül versenyezve az előkelő 3. (+ 29 mp) helyen végzett, míg Tóth Márkó (Cube-Csömör) a 18. (+ 2:38) pozícióban ért célba a közel ötven főt számláló mezőnyben. Barna a dobogós eredményével tizenöt UCI világranglista pontot gyűjtött.

Az elit hölgyek hét kört tettek meg, Vas Kata Blanka (Team SD Worx) pedig ezúttal is magabiztos volt, negyvenegy másodperccel fórral nyert a cseh Kristyna Zemanova (Brilon Racing Team MB) előtt, ezzel újabb negyven UCI pontot bezsebelve.

A férfiaknál a cseh Michael Boros (Elkov-Kasper) bizonyult a legerősebbnek, Székely Benedek (Brigetio KSE) ezúttal is 30. (6 kör hátrány) lett.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: Toi Toi Cup FB
'Fel a tetejéhez' gomb