Cyclo-cross

Vas Blanka sikerével rajtolt a cseh Toi Toi Kupasorozat

A Team SD Worx magyar kiválósága magabiztos győzelmet aratott Holé Vrchy-ben.

Szeptember 28-án, az észak-csehországi Holé Vrchy-ben vette kezdetét a 2022/2023-as Toi Toi Kupa cyclo-cross sorozat. A C2-es besorolású megmérettetésen számos magyar kerékpáros képviseltette magát. A junior fiúk valamint az elit nők és férfiak UCI világranglista pontokért küzdöttek. 

Sokan az egész széria legnehezebb pályájának tartják a 2600 méteres kört, melyen a napok óta tartó folyamatos esőzés még inkább megnehezítette a kerekesek dolgát.

Az első magyar érdekeltség a tizenhét éven aluli lányok háromkörös futamában volt, ahol Mudra Málna (Panorama-Hungary Women’s Cycling Team) a 15. (+ 5:09) helyen zárt – a győzelmet a cseh Daniela Hezinová (SportRaces Cycling Team) szerezte meg.

A junior fiúk már öt kört abszolváltak, itt is hazai siker született Václav Jezek (Brilon Racing Team MB) révén, Vas Barnabás (Cube-Csömör) a 9. (+ 2:16), míg Tóth Márkó (Cube-Csömör) a 17. (+ 4:43) helyen ért célba a bő hetven főt számláló mezőnyben. Barna ezzel négy UCI világranglista pontot gyűjtött.

Az elit hölgyek négy kört tettek meg, Vas Kata Blanka (Team SD Worx) pedig a papírformának megfelelően magabiztos – már az első körben lerázta a riválisait, s végül szűk két perc előnnyel ért célba a második helyezett Kristyna Zemanovával (Brilon Racing Team MB) szemben – diadalt aratott, mellyel negyven UCI pontot is bezsebelt.

A férfiaknál a cseh Michael Boros (Elkov-Kasper) ünnepelhetett, Székely Benedek (Brigetio KSE) a 30. ( 4 kör hátrány) lett.

A sorozat október 1-jén Hlinskóban folytatódik.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb