Országút

Valter Attila 23. a világbajnokság mezőnyversenyén!

A belga Remco Evenepoel sikerét hozta a wollongongi világbajnokság záró akkordja

A férfi elit mezőnyversennyel zárult a wollongongi országúti kerékpáros világbajnokság programja, melynek során Helensburghból indulva 266,9 kilométer várt a kerekesekre. A Mount Keira (7,5 km, 5,7%) megmászása után a körpályára beérve még tizenkét alkalommal haladtak át a célvonalon, ugyanennyiszer abszolválva a Mount Pleasant (1,1 km, 8,6%) emelkedőjét is. A viadalon Valter Attila révén egy magyar kerékpárosnak is szoríthattunk.

A rajtot követően rengeteg kisebb-nagyobb akció követte egymást, minek végén egy tizenhat fős szökés alakult. A főmezőny élén nagyrészt a hollandok dolgoztak, majd az utolsó hetven kilométerre fordulva a belgák váltottak tempót, ekkorra már az élen is kezdett megbomlani az egység.

Az első üldözőcsoport utol is érte a szökevényeket, körülbelül huszonöt kerékpáros tekert az élbolyban, szűk két perc előnnyel a főmezőnyhöz képest.

Az utolsó előtti körben a belga Remco Evenepoel és a kazah Alexey Lutsenko duója ment tovább, őket egy kvartett üldözte, majd az emelkedőn Evenepoel leszakította magáról a riválisát.

Az utolsó kör kezdetén a „főmezőny” 2:20 hátránnyal haladt át a célvonalon, benne Valter Attilával, aki végig szépen tette a kereket, hisz a belga Wout van Aert akcióira folyamatosán rostálódott ennek a csoportnak is a létszáma.

Remco Evenepoel végül magabiztos, bő másfél perces előnnyel hazaérve szerezte meg a világbajnoki címet, a dobogós helyezésekért viszont érdekesen alakultak a dolgok, Lutsenkót megfogták, ám a kilométeres kapunál olyannyira megállt az a négyes, hogy a mögöttük összezáró sorok utolérték őket, így a francia Christophe Laporte lett a második, míg az ausztrál Michael Matthews ért célba harmadikként. Valter Attila remekül versenyezve ugyancsak ezzel a csoporttal érkezve az előkelő 23. helyen zárt.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: UCI Twitter
'Fel a tetejéhez' gomb