Országút

A Human Powered Health csapatában folytatja Peák Barnabás

A magyar kerekes egy évre írt alá az amerikai ProTeammel.

Rövid időn belül nyolc új igazolását jelentette be az amerikai Human Powered Health csapata, amely talán fennállása legerősebb keretével vághat neki a 2023-as idénynek, benne az Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux sorától távozó Peák Barnabással.

A magyar versenyző mellett többek között a belga Gijs van Hoecke, a brit Paul Double és a lengyel Stanislaw Aniolkowski is náluk folytatja.

A csapat 2007-ben Kelly Benefit Strategies/Medifast néven alakult kontinentális sorként, majd 2018-ban lépett fel a másodosztályba, olyan versenyzőket adva a WorldTeameknek, mint Brandon McNulty (UAE Team Emirates), Sepp Kuss (Jumbo-Visma) vagy a most ismét a keretet erősítő Giro-szakaszgyőztes Chad Haga.

„Úgy gondolom, hogy az Olasz Körverseny teljesítése nagyon sokat adott mind mentálisan, mind pedig fizikálisan. Most már tudom, hogy bízhatok magamban, bármilyen versenyen is vegyek részt, lesz bennem elég kitartás ahhoz, hogy akár több nap után is új erőre kapjak. A csapat nyugodt légköre nagyon vonzó számomra, már alig várom, hogy több időt tölthessek a társaimmal, de szeretném kiaknázni a lehetőségeimet is és megszerezni az első profi győzelmem” – nyilatkozta Barna a Human Powered Health sajtóanyagában.

„Lenyűgözött bennünket az a munka, amelyet az idei szezonban az Intermarché csapatában láttunk tőle. Fontos szerepe lesz a sprintvonatunkban, de igyekszünk biztosítani számára a lehetőséget, hogy saját magáért is küzdhessen” – tette hozzá Jonas Carney a csapat teljesítményért felelős menedzsere.

A Human Powered Health jövő évi keretének egyelőre tizennyolc versenyzője ismert: Kristian Aasvold (norvég), Stanisław Aniołkowski (lengyel), Stephen Bassett (amerikai), Charles-Étienne Chrétien (kanadai), Pier-André Coté (kanadai), Adam de Vos (kanadai), Paul Double (brit), Matt Gibson (brit), Chad Haga (amerikai), Gage Hecht (amerikai), August Jensen (norvég), Colin Joyce (amerikai), Wessel Krul (holland), Peák Barnabás (magyar), Benjamin Perry (kanadai), Embret Svestad Bårdseng (norvég), Gijs Van Hoecke (belga) és Sasha Weemaes (belga).

'Fel a tetejéhez' gomb