Országút

Peák ezúttal a Toszkán Körversenyen brillírozott

Az Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux magyar kiválósága az előkelő tizenötödik helyen zárta az olasz egynapost.

Pontedera környékén 199,2 kilométer várta szeptember 14-én az 1.1-es besorolású Giro della Toscana – Memorial Alfredo Martini egynaposának mezőnyét. Az immáron kilencvennegyedik alkalommal megrendezett versenyen két magyar kerekesnek is szoríthattunk Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux) és Szarka Gergely (Giotti Victoria-Savini Due) révén. A penzum során a bringások két ízben is leküzdötték a Monte Serra (11,1 km, 7%) emelkedőjét, a második mászáskor lépett el az az öt fős sor, amely végül hazaért, s amelyből a svájci Marc Hirschi (UAE Team Emirates) szerezte meg a győzelmet.

Peák Barna rengeteget dolgozott a csapattársáért Lorenzo Rotáért, aki másodikként ért célba, míg a magyar kerékpáros a 15. (+ 23 mp) lett, mellyel 5 UCI világranglista pontot gyűjtött. A megmérettetés nehézségeit jól szemlélteti, hogy mindössze harmincnyolcan fejezték be értékelhetően a távot – sajnos Szarka Gergely sem tudta abszolválni a kihívást.

„Frusztráló verseny volt a toszkán egynapos, mivel végig jó erőben éreztem magam, az első, öt fős csoport mögött teljesítettem az utolsó emelkedőt, viszont hibáztam a lejtmenetben, így végül csak tizenötödik lettem” – írta a közösségi médiában Barna, akinek ezt követően a Coppa Sabatini viadalán nem sikerült célba érnie, míg a Memorial Marco Pantani megmérettetését a rossz időjárási körülmények miatt az utolsó pillanatban törölték.

EREDMÉNYEK

'Fel a tetejéhez' gomb