Országút

Valter Attila a kanadai WorldTour egynaposokon remekelt

A Grand Prix Cycliste de Québec és a Grand Prix Cycliste de Montréal viadalain a Groupama-FDJ magyar bajnok kerékpárosa 50 UCI világranglista pontot gyűjtött.

Szeptember 9-én Québec fogadta a szakág legjobbjait az immáron tizenegyedik alkalommal megrendezett Grand Prix Cycliste de Québec egynaposán. A 201,6 kilométeres, körpályás penzum során a mezőny nem kevesebb, mint tizenhat alkalommal abszolválta a Cote de Glacis (0,4 km, 6,3%) emelkedőjét. Valter Attila végig remekül versenyzett, az utolsó körben magabiztosan tartotta a pozícióját az első, körülbelül harminc fős élcsoportban. A győzelmet végül egy remek egyéni támadás végén a francia Benoit Cosnefroy (AG2R Citroën) szerezte meg – Valter a 27. (+ 4 mp) helyen ért célba, ezzel 20 UCI világranglista pontot szerezve.

Két nappal később Montréálba költözött át a karaván, a Grand Prix Cycliste de Montréal során 221,4 kilométert abszolváltak a bringások, ugyancsak körpályás lebonyolítással, tizennyolcszor megmászva a Cote de Camillien-Houde (0,5 km, 7,5%) kaptatóját. Az utolsó kilométereken egy igencsak jó nevekből álló öt fős csoport került az élre, a hajrá pedig sztárparádét hozott, a jelenkor két kiemelkedő alakja, a szlovén Tadej Pogacar (UAE Team Emiartes) és a belga Wout van Aert (Jumbo-Visma) kettőse küzdött meg a győzelemért, előbbi sikerével. Attila ezúttal is remekül tekert, s végül az üldözőcsoport tagjaként az előkelő 18. (+ 35 mp) helyen érkezett, amiért 30 UCI pontot zsebelt be.

EREDMÉNYEK

'Fel a tetejéhez' gomb