Országút

Zsankó Petra és Istlstekker Zsolt lettek a kritérium bajnokai!

2022-ben is Békéscsaba adott otthont a kritérium bajnokságnak.

Sorozatban immáron ötödik éve Békéscsaba fogadja a Kritérium Országos Bajnokság résztvevőit. A Magyar Kerékpáros Szövetség és a Nyírségi Kerékpárosok Sport Egyesülete az elmúlt évhez képest idén visszatért a hagyományokhoz – az 1000 méteres körpálya rajtja és célja visszakerült a Széchenyi utcába.

A kritérium szabályai szerint, minden gyorsasági hajrá első négy helyezettje (5, 3, 2 és 1) pontot kapott. A körelőnyt elért versenyző plusz 20 ponttal gazdagodott, míg a körhátrányba kerülő 20 pontot vesztett. A győztes az a kerékpáros lett, aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze. Pontegyenlőség esetén a több hajrágyőzelem számított.

Az U13-as lányok futamában tíz kör várt a kerekesekre, akik közül Klokocs Kata (DSI Cycling Team) szerezte meg a győzelmet. A második Kárpáti Mira (Kőbánya Cycling Team), a harmadik pedig Klokocs Klára (DSI Cycling Team) lett. A fiúknál Kovács Béla (DSI Cycling Team) ünnepelhetett – Lencse Máté (Szenyor KSZSE) zárt másodikként, a bronzérmet Szilasi Dániel (Superior Racing Team) érdemelte ki.

A tizenöt éven aluli lányoknál Zilahy Boróka (Superior Racing Team) diadalmaskodott Lampert Luca (Superior Racing Team) és Szép Anna (Hírös ESC) előtt, míg a fiúknál Soós Olivér (DSI Cycling Team) nyert, Tóth Márk Martin (Crosskovácsi Bikeschool) és Péter-Lichtenberg Ábris (Kaposvári Kerékpáros Egyesület) ellenében. A fiúk itt már tizennyolc kört tettek meg.

Az U17-es korosztályban a lányokra tizennégy kör várt. Mudra Málna (Panorama-Hungary Women’s Cycling Team) magabiztos sikerét hozta a futam -, mellette Bagi Panna (Protúr Martfűi Városi Sportegyesület) és Hajdu Kira (KSI SE) fért még oda a dobogóra. A fiúk már huszonnégy kört abszolváltak, kiélezett küzdelem végén Pakot András Gusztáv (Kőbánya Cycling Team) megvédte tavalyi elsőségét, Gergely Koppányt (Cube-Csömör) és Hancz Tamást (Szenyor KSZSE) maga mögé utasítva.

Az ifjúsági korú lányoknál Greman Szonja (Cube-Csömör) nyakába került az aranyérem, itt a dobogó másik két fokára Farkas Janka (Hirös ESC) és Németh Bettina Tímea (DSI Cycling Team) állhatott fel. A fiúknál Tóth Márkó (Cube-Csömör), Kárpáti Bálint (Kőbánya Cycling Team) és Radics Milán (MKB Cycling Team) vívott remek csatát, Márkó sikerével, ezzel ő vihette haza a Horváth János vándorserleget, melyet minden évben az U19-es fiúk futamának győztese kap.

Az elit hölgyekre huszonnégy kör várt, Zsankó Petra (Team Cookina ASKÖ ARBŐ Graz) nyerte el a bajnoki címet, Péteri Niké (Ride for Women Cycling Project) nyakába került az ezüstérem, míg Vasadi Anna (Panorama-Hungary Women’s Cycling Team) lett a bronzérmes.

A férfiak U23-as és elit versenye közös mezőnyben rajtolt. A negyven körös küzdelmet az Epronex-Hungary csapata uralta, a bajnoki címet végül Istlstekker Zsolt (Epronex-Hungary) szerezte meg, Dina Márton (EOLO-Kometa) és Kiss Gergely (Epronex-Hungary) előtt. U23-ban Drijver Bertold (Epronex-Hungary) lett a bajnok.

Master 1-ben Márkus János (Ride for Women Cycling Project), Master 2-ben Balaskó Milán (Szenyor KSZSE), Master 3-ban Specziár Viktor (Kőbánya Cycling Team), a Master női futamban pedig Acsádi Viktória (Szekszárdi Szabadidős KE) győzött.

EREDMÉNY

2022szo10szepEgész napÚj dátumKritérium Országos BajnokságBékéscsaba - Kossuth térSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb