Országút

Karl Ádám nyerte az In the footsteps of the Romans utolsó szakaszát

Az Epronex-Hungary kiválósága az etapgyőzelemért hét, míg az összetett harmadik helyezéséért huszonöt UCI világranglista pontot kapott. Már a Bolgár Körversenyen is érezhető volt, hogy csak egy hajszál választja el Karl Ádámot a szakaszgyőzelemtől, amit egy hatodik, egy második, egy ötödik és egy tizedik hellyel bizonyított. Szerencsére nem kellett erre túlontúl sokat várnia, az Epronex-Hungary sora ugyanis szeptember 3-4-én a szintén bolgár In the footsteps of the Romans viadalán szerepelt.

A Razlog környékén zajló kétszakaszos, 2.2-es besorolású megmérettetésen a magyar csapat a Rózsa Balázs, Karl Ádám, Kiss Gergely, Gönczy Gergő és Stefan Pöll alkotta ötössel állt rajthoz – a Bolgár Körön nagyot bukó Istlstekker Zsolt sajnos nem tudta vállalni a szereplést.

Az első 126,3 kilométeres penzum végén egy két fős szökés ért haza, amelyből a lengyel Maciej Paterski (Voster ATS Team) bizonyult erősebbnek, megnyerve ezzel a szakaszt. A főmezőny bő egy perc hátránnyal ért célba, Karl Ádám az előkelő negyedik helyen zárt.

A második, 143,1 kilométeres etap során mezőnyhajrá döntött, amit Ádám nyert meg az olasz Davide Bauce (Gallina Ecotec Lucchini Colosio) és a lengyel Patryk Stosz (Voster ATS Team) előtt. Az összetett verseny élén már nem változott az állás, Paterski diadalmaskodott, a magyar kerekes pedig a hajrában szerzett jóváírásnak köszönhetően a harmadik helyre lépett előre, így összesen harminckét UCI világranglista pontot gyűjtött.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: Epronex Hungary FB
'Fel a tetejéhez' gomb