Országút

Vas Kata Blanka nyolcadikként ért célba Plouayban

Országúti karrierje egyik legjobb eredményét elérve, az előkelő nyolcadik helyen zárta Vas Kata Blanka (Team SD Worx) a Classic Lorient Agglomération-Trophée Ceratizit klasszikusát.

Immáron huszonegyedik alkalommal került sor a korábban csak GP Plouay néven ismert francia egynaposra, amely idén a Ceratizit támogatásával Classic Lorient Agglomération-Trophée Ceratizit néven került be a női WorldTour naptárba. A 158,4 kilométeres penzum egy hosszú hurokból és egy 11,7 kilométeres körpályából állt össze, a táv során tizenegy rövid emelkedőt, és egy kockaköves szektort kellett abszolválnia a kerekeseknek.

A verseny elején egy tizenöt fős szökés alakult, melyben szinte valamennyi nagyobb csapat képviseltette magát, mindezek ellenére másfél percnél nagyobb előnyre nem tudott az elmenés szert tenni. Bő hatvan kilométerre a céltól meg is bomlott közöttük az egység, a spanyol Sara Martin (Movistar) próbált egyedül továbbmenni, miközben a holland Amber Kraak (Team Jumbo-Visma) vezérletével a főmezőnyből kivált az esélyesek csoportja, amelynek Vas Kata Blanka is a tagja volt.

Ez az igen csak erős sor szép lassan utolért valamennyi szökevényt, majd a spanyol Mavi Garcia (UAE Team ADQ) tempóváltására „csúnyán szólva” kiszórták maguk közül az oda nem valókat. Mintegy másfél kilométerre a céltól Garcia és Kraak kettőse ment tovább, s mivel az üldözősorban szinte mindenki a másikra várt –  Blanka egy rövid ideig próbálta vinni a tempót –, így a duó hazaért, Garcia nyerte a versenyt Kraak előtt, míg harmadikként az ausztrál Grace Brown (FDJ-SUEZ-Futuroscope) gurult át a célvonalon. Vas Kata Blanka az előkelő nyolcadik helyet csípte el, ezáltal 100 UCI világranglista pontot gyűjtött.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb