Para

Szervátültetettek Európa Bajnokságán aranyérmes Mezei Gergő!

És az időfutamban egy nyert egy bronz érmet

Mezei Gergő László rutinos országúti kerékpár versenyzőnk, aki az elmúlt három évben a Covid miatt sajnos nem tudott rajthoz állni nemzetközi megmérettetésen, mert 2021-es amerikai világbajnokságot és a 2020-as EB-t is törölték a versenynaptárból.

A mezőnyversenyről elmondta: “Egész jók voltak a lábaim tekintve, hogy már két versenynap volt bennük, de nem volt elvárásom, az időfutamból nagyjából tudtam az erőviszonyokat.” Rögtön az első körben kialakult egy 4 fős szökevény csoport az elején, ott tudott maradni. A pálya technikás volt, körönként 100m szint, kissé nedves volt helyenként az aszfalt. Nagyjából össze dolgoztak az elől lévők, de igazán nagy összhang nem volt sosem, de arra elég volt, hogy az élen maradjanak. Az utolsó körre még együtt maradtak 4-en, így maradt a sprinthajrá. Az utolsó kanyar előtt Gergő jól helyezkedett és jó helyről illetve jó tempóval indította a 300 méteres sprintet, végül elsőként haladt át a célon.

A 7 km-es időfutamon állt rajthoz a Szervátültetettek Európa Bajnokságán Oxfordban. Kiélezett versenyben végül a 3. helyet sikerült megszerezni ezzel elhozza nekünk egy Bronzérmet. A verseny rendkívül kiélezett volt, az első három helyezett között mindössze 7 mp különbség volt, Gergő csupán 1mp-et kapott a holland másodiktól.

'Fel a tetejéhez' gomb