MKSZ hírek

Lendülj az őszbe, válaszd a mozgást!

Ingyenes programokkal várja az ország apraja-nagyját a Magyar Szabadidősport Szövetség

A forró nyári hónapokat követően számos ingyenes sportos programot tartogat az elkövetkező hónapokra az ország civil lakossága számára a Magyar Szabadidősport Szövetség. Az őszi #BeActive kampány keretében a szeptember 4-i Családi Mozgásfesztivállal, a nemzetközi hátterű, országos Európai Sporthéttel – melynek részét képezik az éjszakai #BeActive Night események –, valamint a Világ Gyalogló (Hó)Nappal továbbra is az a célja a szövetségnek, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres és örömteli testmozgásra, valamint az egészséges életmód fontosságára. 

Keresd Lusthy-t!

Gyerekekkel, családdal sportolni mindig móka és kacagás. Persze nehéz megtalálni azt a programot, ahol a család minden tagja talál magának megfelelő mozgásformát. A Családi Mozgásfesztiválon ez nem lesz gond. Szeptember 4-én, 10:00-17:00-ig a Puskás Aréna Nyugati Parkban több mint 100 féle mozgásforma közül lehet majd választani többek között a Lusthy, a Röptében, a Boxutca, és a Bajnokok ligája fantázia nevű szektorokban. Sport, játék, egészségügyi szűrések, nyeremények egy helyen. Ünnepeljük meg szeptember első hétvégéjét mozgással! Részletes program az esemény facebook oldalán érhető el. A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg a Városi Civil Alap keretében.

Közösségben könnyebb!

Sokszor a környezetünk is segíthet a motivációban. A közösen, barátokkal megszervezett edzés, biciklitúra vagy bármely mozgás igazán inspiráló lehet. Aki a MASPORT eseményeit választja és csatlakozik az Európai Sporthéthez a nemzetközi kampány részese is lehet. A regisztráció már elindult az europaisporthet.hu oldalon. Mozdulj Te is Európával szeptember 23-30. között! A programok, valamint a kiemelt #BeActive Night események is megtalálhatók az oldalon. Mozogjunk közösen a szeptember 24-i éjszakán is!

Szerezz élményt!

A mentális egészség fenntartása legalább annyira fontos, mint a fizikai egészségünkkel való törődés. A Világ Gyalogló (HÓ)Nap esemény kiváló választás, hogy törődjünk magunkkal a séta egyszerű eszközével. Gyaloglás, túrázás közben a környezetünk felfedezése és a helyi látványosságok megismerése igazán izgalmas élményt nyújthat. Megszokott útvonalainkat egészen más perspektívából is fel lehet fedezni, ha gyalogosan tesszük meg a távot. Októberben tehát irány a természet! Közösségek, tanintézmények, nyugdíjas szervezetek „Lépjetek az egészségetekért”! Nevezés és minden infó hamarosan a masport.hu oldalon lesz elérhető.

Kiskortól könnyebb!

A szövetség elnöke, Czene Attila olimpiai bajnok is mozgásra buzdít:

„Fontos, hogy már egészen kiskorban megszeressük a testmozgást. Ehhez a megfelelő sportág megtalálása elengedhetetlen. Ha ez megvan és megvan az ebből fakadó sikerélmény is, akkor a sportolás örömteli dologgá válik már kisgyermek korban. Szerintem a mozgásra való nevelést már ekkor el kell kezdeni, hogy a későbbiekben megelőzhessük akár az elhízást vagy a mozgásszegény életmódot” – hívta fel a figyelmet az elnök, illetve hozzátette: „Sosem késő elkezdeni! Számos mozgásformát sorakoztatunk fel az ingyenes rendezvényeinken, amelyek inspirálhatják a résztvevőket arra, hogy megtalálják és a hétköznapokba is beillesszék a rendszeres, számukra megfelelő testmozgást.”

A szövetség közelgő programjairól a masport.hu oldalon lehet tájékozódni.

A Magyar Szabadidősport Szövetségről (MASPORT):

A MASPORT közhasznú civil szervezet, amelynek legfőbb feladata a mozgásban gazdag életmód népszerűsítése. Kiterjedt tagszervezeti hálózatának köszönhetően az ország minden megyéjében jelen van, továbbá több száz helyi sportegyesület, szabadidős társaság is kapcsolódik hozzá, amelyekben összesen közel 170 ezren sportolnak. A szövetség 2015 óta koordinálja az Európai Sporthét eseménysorozatot, emellett számos egyéb nagyszabású sportprogramot is szervez (Kihívás Napja, Világ Gyalogló (HÓ)nap, Családi Mozgásfesztivál stb.).

'Fel a tetejéhez' gomb