MTB

Buzsáki Virág ismét negyedik az MTB világkupán!

Mont Sainte Anneban negyedik Buzsáki Virág, de Bokros Csenge Anna és Palumby Zsombor is fontos UCI pontokat gyűjtött

Augusztus 5. és 7. között a kanadai Mont Sainte Anne adott otthont a 2022-es Mercedes-Benz UCI MTB világkupa nyolcadik fordulójának. A versenyzőkre egy 3,8 kilométeres, technikás, emelkedőkkel és lejtmenetekkel tarkított pálya várt.

Az U23-as nők versenyszámában Bokros Csenge Anna (magyar nemzeti válogatott) és Buzsáki Virág (Strüby-Bixs Team) volt érdekelt. A futam közel húsz résztvevőjére négy kör várt. A győzelmet végül a svájci Noelle Buri (Bixs Performance Racing) szerezte meg, miközben Virág végig kiválóan küzdve,  3 perc 41 másodperc hátránnyal az előkelő 4. helyen zárt, ezzel 75 UCI világranglista pontot is begyűjtve – Csenge Anna ugyancsak remekelt, a 11. (+ 7:16) helyen ért célba, amiért 45 pont járt.

Az elit férfiaknál Palumby Zsombornak (magyar nemzeti válogatott) szoríthattunk. A bő hatvan fős mezőny hat kört tett meg, melynek végén a francia Titouan Carod (BMC MTB Racing) ünnepelhetett. Az aktuális magyar bajnok a 41. (+ 11:21) lett, ezzel 27 UCI pontot szerezve.

A hegyikerékpáros világkupa-sorozat szeptember 2-4-én az olaszországi Val di Soléban folytatódik.

Eközben a szlovákiai UCI XCO Porac C2-es kategóriás viadalán Greman Szonja nyerte a junior lányok futamát, a siker húsz világranglista pontot ért.

EREDMÉNYEK

Forrás
Fotó: Buzsáki Virág FB
'Fel a tetejéhez' gomb