BMX Freestyle

Ők lettek a BMX Freestyle junior bajnokok

Hétvégén rendezték meg a DESE BMX Freestyle Országos Bajnokság első fordulóját, ahol a junior versenyzők közül választották ki a bajnokokat.

A profi kategóriát Ujváry Zoltán nyerte, második lett Kempf Zoltán, a harmadik pedig Zöld Gergő. Az amatőr kategória első helyezettje, Szilágyi Szabolcs, a második Rózsa Máté, a harmadik Vadász Marcell lett. A junior kategóriában aranyérmet szerzett Polacsek Kende, ezüstöt Varró Áron, a bronzérem tulajdonosa pedig Molnár Noémi lett.

A versenyt Jósa Danny foglalta össze: „A hétvégén Debrecenben egy nagyon sikeres versenyt zártunk, az eső ellenére, ami elmosta a döntőket. Így a selejtezők alapján lettek a végeredmények. Mind a junior, mind az amatőr és mind a profi kategóriában szép számmal indultak versenyzők. Úgy gondolom, hogy leszámítva, a junior kategóriában Kende fölényes győzelmén kívül, az amatőr és profi kategóriában is rendkívül szorosan alakultak az eredmények. Nagyon szuper volt látni a progresszív bmxezést. Látván a versenyt, mindenki kihozta magából a maximumot a pálya adottságaihoz képest.

Mind a három kategóriában a top riderek közül hatalmas potenciál van minden srácban. Többen is külföldön megállnák a helyüket a saját kategóriájukban. A debreceni pálya ugyan eltérő, mint a hajdúböszörményi, így várjuk a bajnokság hivatalos második fordulóját, ami egyben már pont gyűjtő is lesz” – zárta gondolatait Danny.

EREDMÉNY

2022szo30júlEgész napDESE BMX Freestyle Országos Bajnokság1. fordulóDebrecen - DESE SkateparkSzakágBMX FreestyleKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb