Para

Parakerékpár OB a Hungaroringen

Az immár hagyományos helyszínen a Hungaroringen zajlott a Parakerékpár Országos Bajnokság. Egyre színesebb a mezőny és nagy öröm, hogy a triatlon és evezős sportolók is elindlulnak most már rendszeresen versenyeinken. Az időjárás is kegyes volt idén a sportolókhoz, így elmondható, hogy tökéletes körülmények várták a versenyzőket a teljesen zárt pályán.

Két kategóriában is nagy verseny volt, hiszen az MC5 kategóriában távol maradó és a Gemenc GP versenyző Wermeser Zsombor kinyitotta a triatlon trió is Mocsári Bence, Palkovits Tamás és Boronkay Péter számára a versenyt, amit végül Mocsári Bence nyert meg. A másik kategória az MH4 ahol már tavaly is nagy verseny volt Vaszil György és Nagymáté Sándor között. Idén is megvédve bajnoki címét Vaszil György sprintelt jobban.
További öröm az idei évben kinevezett  Lengyel Gábor szövetségi kapitány számára, hogy női versenyzők és bajnokok is vannak Lengyel Zsófia (pilota: Punk Adrienn) és Kruppa Evelin személyében. A többi kategória bajnokai MC4 Szénási Péter, MC3 Császár Attila és MH3 Bók László.

Egyetlen kategória volt a tandem, ahol egy rajt lekeses miatt a paralimpiai pontszerző Ocelka Róbert csak a második lett, így ott is új bajnokunk van Boros Csaba (pilota: Haamr Zoltán). Pedig Robi előtt egy kivételes pilóta szerepelt beugró szerepben Kenyeres Ábel személyében. Mindezen versenyt a korábbi paralimpikon Butu Csaba is személyesen követte!

“Rendkívül örömteli, hogy a hosszú Covid időszakban is megmaradt a csapat lelkesedése és már mindenki Párizsba akár utazni. Ezért érdemes dolgozni és remélem, hogy a magyar kormány a nehézségek ellenére a jövő évi kvalifikációs időszakban már újra a szükséges szintén tudja támogatni sportgunkat. Jómagam mindent megteszek ezért.” – nyilatkozta Steiner György szakág vezető, a Magyar Paralimpiai Bizottság köztestület elnökségi tagja.

EREDMÉNY

2022szo16júlEgész napPARAKEREKPÁR ORSZÁGOS BAJNOKSÁGMogyoród - HungaroringSzakágParasportKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb