MTB

Ifjúsági EB több top10-es magyar montis szerepléssel

A portugáliai Anadia adott otthont a 2022-es ifjúsági és U23-as hegyikerékpáros Európa-bajnokságnak, ahol természetesen magyar bringásoknak is szoríthattunk.

Az XCC, azaz short track számokban csak a junior lányoknál volt Magyarország érdekelt, Oravecz Lora a 23. helyen (+ 2 kör hátrány) zárt, miközben az aranyérem a cseh Simona Spesná nyakába került.

Az eliminator futamban, ahol nem bontották korcsoportokra az indulókat, a nőknél ugyancsak Oravecz Lora állt rajthoz, aki kilencedikként végzett, itt a dobogó legfelső fokára az olasz Gaia Tormena állhatott fel, míg a fiúknál Gerely Attila hetedik lett, az ő versenyében a szlovén Jakob Klemencic érdemelte ki az Európa-bajnoki címet.

Az ifjúsági korosztály női XCO versenyén a svájciak domináltak – Monique Halter révén –, eközben Greman Szonja kiválóan versenyezve az előkelő hetedik helyet (+ 4:00) szerezte meg a közel ötven fős mezőnyben, melyre egy négy kilométeres, emelkedőkkel és lejtmenetekkel tarkított körpálya várt – Oravecz Lora sajnos nem ért el a célvonalig.

A huszonhárom éven aluli lányoknál Bokros Csenge Anna 20. (+ 8:11) lett, itt a holland Puck Pieterse ünnepelhetett, a fiúknál pedig az olasz Simone Avondetto bizonyult a legjobbnak – Gerely Attila a 45. helyen (+ 1 kör hátrány) érkezett.

Az elit korcsoportok kontinensviadalára augusztus közepén a müncheni Multisport Európa-bajnokság égisze alatt kerül sor.

EREDMÉNYEK

Forrás
Fotó: UEC Juniors & U23 European Championships 2022 FB
'Fel a tetejéhez' gomb