Országút

Vas Kata Blankáé a fehér trikó a női Giro prológján!

Az SD Worx magyar kerékpárosa az előkelő huszonkilencedik helyen zárta a Giro d’Italia Donne prológját, ezzel kiérdemelve a legjobb fiatalnak járó fehér trikót.

Június 30. és július 10. között zajlik a női Olasz Körverseny, azaz a Giro d’Italia Donne, melyen Vas Kata Blanka (SD Worx) személyében egy magyar kerekesnek is szoríthatunk. Cagliari városában egy 4,7 kilométeres prológgal rajtolt el a 33. női Olasz Kör, melyre a holland SD Worx csapata egy viszonylag fiatal kerettel érkezett.

„Míg az elmúlt években meghatározó szerepet játszottunk az összetettért folyó küzdelemben, addig idén elsősorban a tapasztalatszerzés és a szakaszgyőzelem lesz a legfőbb célunk. Egyet ígérhetek, gátlástalanul fogunk versenyezni, hisz a fiatal keretünkben mindenkinek megvan az esélye arra, hogy harcban legyen egy-egy etapelsőségért. Vas Kata Blanka pályafutása első Giro d’Italiájára készül. Érdekes lesz látni, hogy miként reagál majd a szervezete az utolsó szakaszokon. Blanka rendkívül tehetséges és sokoldalú, így akár egy emelkedősebb penzum során, de akár egy kisebb létszámú sprintben is lehet esélye” – vélekedett a lehetőségeikről Lars Boom sportigazgató.

A hegyikerékpárban olimpiai, országúton világbajnoki negyedik, cyclo-crossban pedig Európa-bajnoki ezüstérmes, idehaza három szakág négy bajnoki trikóját birtokló Vas 96.-ként vágott neki a egyéni időfutamnak, melyet végül 6 perc 10 másodperc alatt teljesített, ami a 29. (+ 24 másodperc) helyhez volt elegendő. Ez a helyezés azonban a legjobb huszonhárom év alatti eredmény volt, így az első mezőnyszakaszon Vas Kata Blanka viselheti a fehér trikót.

A prológot egyébként az amerikai Kristen Faulkner (Team BikeExchange-Jayco) nyerte csapattársa az ausztrál Georgia Baker (Team BikeExchange-Jayco) és az olasz Elisa Balsamo (Trek-Segafredo) előtt.

EREDMÉNY

Az Olasz Körverseny Villasimius és Tortoli között egy a sprintereknek kedvező 106 és fél kilométeres mezőnyszakasszal folytatódik.

'Fel a tetejéhez' gomb