Országút

Valter Attila tizedik a Mont Ventoux Dénivelé Challenge egynaposán

A Groupama-FDJ magyar kiválósága 20 UCI világranglista pontot gyűjtött.

Immáron negyedik alkalommal rendezték meg a Mont Ventoux Dénivelé Challenge 1.1-es besorolású egynapost, melynek keretében Vaison la Raomaine-ből indulva 154 kilométer várt a kerekesekre. A mezőny hat kategorizált emelkedőt is megmászott, közte kéz ízben a Ventoux-t – hegyi befutóként a 19,5 kilométer hosszú, átlag 7,9 %-os oldaláról.

A rajtot követően egy öt fős csoport alakult, név szerint Alexandr Riabushenko (Astana Qazaqstan), Lilian Calmejane (AG2R Citroën), Alan Jousseaume (TotalEnergies), Victor Koretzky (B&B Hotels-KTM) és Nicolas Debeaumarché (St Michel-Auber93) menekült előre, ám a főmezőny élén több sor is összedolgozott, így esélytelenek voltak a hazaérésre.

A Mont Ventoux utolsó mászása előtt, már csak Riabushenko tekert az élen, ám nem sokkal később őt is megfogták, miközben a mezőny egyetlen magyar kerekese Valter Attila (Groupama-FDJ) is remekül tartotta magát az időközben megrostálódó élcsoportban.

Tizenegy kilométerre a céltól megindultak a támadások, Ruben Guerreiro (EF Education-EasyPost) volt a legerősebb, akit csapattársa Esteban Chaves (EF Education-EasyPost) valamint Michael Storer (Groupama-FDJ) és Christian Rodriguez (TotalEnergies) próbált utolérni.

Guerreiro ellenben kitartott, így végül közel egy perc előnnyel nyerte meg a versenyt Chaves előtt – Storer lett a harmadik, Valter Attila pedig az előkelő tizedik helyen (+ 3:14) zárt, ezzel 20 UCI világranglista pontot gyűjtött.

EREDMÉNY

Results powered by FirstCycling.com

'Fel a tetejéhez' gomb